• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

River Plata na pragu ispadanja

Slavni klub iz Buenos Airesa moraće kroz baraž da se bori za opstanak.

 River Plata na pragu ispadanja Izvor: MONDO

Prvi put u svojoj 110 godina dugoj i vrlo trofejnoj istoriji River Plata će se boriti za opstanak u eliti. Klub koji je 33 puta bio prvak Argentine igraće u baražu, a tamo ga čekaju dve utakmice poslije kojih više nema popravnog.

River će se u baražu sastati sa drugoligašem Belgranom i ako poslije dvomeča bude imao negativan skor moraće prvi put u istoriji u niži rang.

Mogli su "milioneri" u posljednjem kolu da prebrinu sve brige, ali nisu jer su poraženi na svom Monjumentalu od vicešampiona Lanusa (1:2). Sistem odlučivanja o tome ko će da ispdane, a ko da uđe u najjače takmičenje Argentine dosta se razlikuje od uobičajnog koji se primjenjuje u većini liga širom planete.

River je Klausuru završio na devetom mjestu, ali će u baraž zbog slabog bodovnog prosjeka u posljednje tri godine, koji se uzima kao parameter za ulazak i ispadanje iz lige, a uveden je baš iz razloga da bi štitio velike klubove od ispadanja.

River je inače u vrlo teškoj finansijskoj situaciji posljednjih godina, a svoj nadimak "Milioneri" opravdavaju smo zbog višemilionskog duga, koji u ovom trenutku iznosi oko 19 miliona dolara.

Boka je u gostima protiv Gimnasije igrala 2:2. Meč u La Plati bio je zvanično posljednji nastup za 37-godišnjeg Martina Palerma, najboljeg strijelac u istoriji kluba sa 237 golova. Novi šampion je Velez Sarsfield.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC