• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džafić odbio Borac, stoper Karlovca u Banjaluci?

Centarfor Rudara Mirza Džafić bio na korak od banjalučkog Borca, ali je odlučio da ode u inostranstvo. Jurica Karabatić na meti crveno-plavih.

 Džafić odbio Borac, stoper Karlovca u Banjaluci? Izvor: MONDO

"Precrtavanjem" Steve Nikolića sa spiska igrača, trener Borca Zvezdan Cvetković našao se u problemu sa strijelcima, koji su prošle sezone uprkos osvojenoj tituli u Premijer ligi Bosne i Hercegovine bili poprilično neuspješni.

Aktuelni šampion je zbog toga pregovarao s Džafićem oko njegovog dolaska na Gradski stadion, ali je napadač Prijedorčana odlučio da ode u inostranstvo.

Tačnije u jedan od poljskih ili rumunskih klubova, koji su zainteresovani za njegove usluge, navodi portal "Sportsport.ba".

Prošle sezone zbog povreda igrača, dosta je trpjela i posljednja linija odbrane, pa je Cvetković odlučio da pojača i defanzivni dio ekipe.



List "Sportske novosti" navodi da je jedna od želja zagrebačkog stručnjaka i Jurica Karabatić, iskusni stoper hrvatskog prvoligaša Karlovca, ali će teško doći do transfera obzirom da je tridesettrogodišnji fudbaler tražio previsoka primanja u Banjaluci.

Karabatić je osim Karlovca u karijeri nastupao za Rijeku, Slaven Belupo, Slavonac i Solin.

Osim angažmana oko potencijalnih pojačanja, u banjalučkom klubu rade i na pripremama za žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se u ponedjeljak održava u Nionu.

Crveno-plave će u sjedištu UEFA predstavljati član Upravnog odbora Borca Mirko Stanetić i predsjednik komisije za saradnju sa drugim klubovima Stanoje Štrbac.


Banjalučani će u ponedjeljak imati koeficijent 2.324, što je dovoljno za treću poziciju među nepovlašćenim klubovima.



Povlašćeni timovi, a ujedno i potencijalni protivnici šampiona BiH su: BATE Borisov (Bjelorusija), Makabi Haifa (Izrael), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Rozenborg (Norveška), Partizan (Srbija), APOEL Nikozija (Kipar), Visla Krakov (Poljska), Liteks (Bugarska), Slovan (Slovačka), Viktorija Plzen (Češka), Maribor (Slovenija), HJK Helsinki (Finska), Ekranas (Litvanija), Zestafoni (Gruzija), Malme (Švedska), Šamrok Rovers (Republika Irska) i šampion Austrije Šturm ili Salcburg.

Prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu su 12. i 13. jula, a revanši sedam dana kasnije. Žrijeb za treće kolo je 15. jula, a ove utakmice su na programu 26. i 27. jula, odnosno 2. i 3. avgusta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC