• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plavi" s Grbavice počeli pripreme

Za fudbalere Željezničara završio je ljetni odmor. Trener osvajača Kupa Bosne i Hercegovine Amar Osim u nedjelju je na Grbavici izvršio prozivku igrača.

 "Plavi" s Grbavice počeli pripreme Izvor: MONDO

Na prvom treningu "plavih" pojavila su se 22 igrača, a ekipa je u odnosu na prethodnu sezonu pretrpjela dosta izmjena, a do kraja prelaznog roka definitivno će ih biti još.

Od igrača iz prošle sezone na Grbavici više nema Lazara Popovića, Milana Ćuluma, Elvisa Mešića, Gorana Peraka, Bajre Spahića, a nije se pojavio ni lijevi bek Mirko Radovanović.

"Prije neki dan sam razgovarao s Radovanovićem i najavio je da bi mogao ostati u klubu, ali obzirom da ga danas nema, očito je da ima druge planove", rekao je Amar Osim.

U posljednje vrijeme se dosta govorilo i o reprezentativcu Liberije Patriku Nijemi. Ni Liberijac se nije pojavio na prozivci, ali bi se trebao priključiti timu na pripremama u Međugorju čim uhvati avionski let za Sarajevo.

Od novih igrača u nedjelju su se pojavili doskorašnji kapiten Čelika Eldin Adilović (na slici), zatim golman Semir Bukvić i vezista Dejan Drakul koji je prije desetak dana stigao iz Slovačke i potpisao ugovor na dvije godine.

Od igrača koji su pod ugovorom nisu se pojavila samo trojica: Ibrahim Šehić je dobio produženi odmor zbog reprezentativnih nastupa, Velibor Vasilić je postao otac, dok je Elvir Čolić nedavno obavio operaciju prepona.

"Plava" ekspedicija otputovala je u Međugorje gdje će obaviti prvi dio priprema, dok direktor Dželaludin Muharemović ide u Nion gdje će Željezničar u ponedjeljak saznati ime protivnika u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Na prozivci su bili: Elvis Karić, Semir Bukvić, Emir Alić, Jadranko Bogičević, Dejan Drakul, Omar Baljić, Nermin Zolotić, Benjamin Čolić, Zajko Zeba, Mirsad Bešlija, Perica Stančeski, Srđan Savić, Srđan Stanić, Nermin Jamak, Muamer Svraka, Goran Marković, Edin Višća, Eldin Adilović, Aleksandar Nikolić, Mirsad Ramić, Šaban Pehilj i Amar Prutina.

(MONDO, foto: zvanični sajt Želje)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC