• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je (već) u formi!

U prvoj provjeri na startu priprema za sezonu 2011/12, fubaleri Partizana napunili su mrežu Rabotničkog u utakmici sa četiri četvrtine - 5:1.

 Partizan je (već) u formi! Izvor: MONDO

U jednoj od najranije odigranih pripremnih utakmica za start sezone, 19. juna, fudbaleri Partizana pokazali su da nisu ni ispadali iz forme s kojom su završili sezonu 2010/11 i osvojili "duplu krunu".

Na početku sezone 2011/12: Partizan - Rabotnički 5:1!

U nedjelju uveče na stadionu u Humskoj, crno-bijeli su protiv gostiju iz Skoplja odigrali nesvakidašnji fudbalski meč, sa četiri četvrtine po 20 minuta, a između svake dionice bilo je pet minuta pauze. Rezultat se kretao ovako: (1:0, 1:1, 1:0, 2:0).

Strijelci: Lamin Dijara (1), Šćepović (25), Marković (53), Jovančić (63, 71) za Partizan i Velkoski (38) za Rabotnički.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević počeo je utakmicu sa ovim sastavom: Stojković - Aksentijević, Otašević, Stanković, Volkov - Marković, Babović, S. Ilić, Ninković - Dijara, Šćepović.

Na klupi su bili: R. Ilić, Frimpong, Kizito, Miljković, Kamberović, Ivković, Brašanac, Tomić, Babić, Marković, Jovančić, Bogunović.

Stanojević nije ubacio samo Aleksandra Miljkovića, koji je dobio duži odmor uz Stefana Savića i Radosava Petrovića, ali se vratio ranije i priključio ekipi. Bio je na klupi, ali ne i na terenu. Zvonimir Vukić je dobio slobodno veče od trenera, koji je bio zadovoljan prikazanim, tim prije što je tog jutra, u nedjelju, prilično "slomio" igrače na treningu.

"Imajući u vidu da smo imali jak trening danas i da ovo prva prijateljska moram da budem zadovoljan. Bilo je stvari koje mi se sviđale i koje nisu baš, ali sam generalno zadovoljan onim što sam vidio", rekao je Stanojević, koji nije želio da komentariše igru velikog broja novajlija u ekipi, kako pridošlica, tako i Partizanovih "beba".

"Rano je da komentarišem, ovo je prva utakmica", ostao je uzdržan Stanojević.

Ipak, opšti utisak iz Humske je da je šou "ukrao" mladi napadač Lazar Marković, koji je pokazao veliki potencijal, a uz njega najbolji su bili Darko Brašanac i Vladimir Jovančić. U prve dvije četvrtine, Partizan je bio prilično "stegnut", a ulaskom omladinaca i novajlija, igra je dobila na slobodi i mašti, pa su stigli i golovi, od kojih je dva postigao novi centarfor Vladimir Jovančić.

Skromne goste, limitiranog fudbalskog umijeća, otvorio je još u 23. sekundi povratnik u tim Partizana, nekada najbolji strijelac srpskog fudbala, Lamin Dijara. Njegova bomba sa 30 metara upisala je "keca" na semafor, a poslije su se nadovezali i ostali.

Marko Šćepović je poslije pravog pasa Saše Ilića, ostao sam ispred golmana gostiju, prevario ga i poslao loptu u praznu mrežu za 2:0, a onda su Makedonci postigli prvi i jedini gol na susretu. U 38. minutu Velkoski je poslije dugačkog pasa uletio sa lijeve strane u kazneni prostor i po zemlji pogodio suprotan ugao, a lopta se od stative odbila u mrežu.

Marković je u 53. minutu povisio na 3:1. Loptu je dobio "po dijagonali" od Jovančića, majstorski je primio i u punom trku sa ivice šesnaesterca prebacio golmana. Momak je odigrao u stilu iskusnog centarfora...

Potom je na scenu stupio novajlija iz Rada, Jovančić. Akciju su započeli Branašanac i Marković, koji je iz situacije iz koje je mogao da postigne drugi gol jednostavno proigrao kolegu iz špica, a ovaj samo ćušnuo loptu u mrežu - 4:1. Konačnih 5:1 bilo je u 71. minutu, kada je Marković na desnom boku pronašao Kamberovića, ovaj uputio odličan centaršut ka Jovančiću, a ovaj "lažnjakom" primio loptu, prebacio je na lijevu nogu i "nategao" mrežu - 5:1.

Impresivno za sedam dana priprema...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC