• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modričani krenuli u misiju "OPSTANAK": U prvom test meču poraženi 1:6

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji šampion BiH imaće težak zadatak na proljeće - da ostvari opstanak u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

 FK Alfa Modriča počela pripreme za nastavak sezone Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Fudbaleri Alfa Modriče startovali su sa pripremama za nastavak sezone u kojem će imati samo jedan cilj - opstanak u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Iza Modričana je sumorna jesen. Ostvarene su samo četiri pobjede na 17 utakmica, došlo je i do promjene za kormilom, ali je zimska pauza dočekana na posljednjoj poziciji sa 13 bodova, koliko ima i Podrinje iz Janje.

Upravo su ove dvije ekipe najugroženije i poslije prve polusezone nalaze se u zoni ispadanja. Svjesni su Modričani da će morati mnogo toga da urade da krenu ka luci spasa.

"Sada slijedi taj teži deo, da što prije obezbijedimo opstanak. Apsolutno sam ubijeđen da ćemo to ostvariti. Ekipa će biti prijatno iznenađenje drugog dijela sezone. Želimo da afirmišemo što veći broj mladih asova koji su izdanak naše škole, ali i mlade igrače iz regije za koje vjerujemo da preko našeg kluba mogu doživjeti afirmaciju i pronaći angažman negdje u inostranstvu. Angažovali smo tri igrača: Ranka Jankovića iz Teslića, Gabrijela Blagojevića iz šamačkog Borca, te Sergeja Marinkovića koji je igrao u Oštroj Luci. Nije okončana lista pojačanja", istakao je trener Modričana Bojan Magazin.

Boljim vremenima nada se i predsjednik kluba Petar Jelić.

"Nije ovo nešto što se već nije događalo u klubu, i prije nas i za vrijeme nas. I prošle godine imali smo situaciju, možda i težu od ove, pa smo izborili opstanak. Stigla su neka pojačanja, obezbijedićemo kvalitetne pripreme. Doduše, radiće se ovdje. Imamo povoljan raspored na proljeće, a pet ili šest klubova strahuju za goli prvoligaški život. Vjerujem da ćemo uspjeti da se izdignemo iznad svih nedaća", poručio je Jelić.

Modričani su odigrali i prvu pripremnu utakmicu, koja nije prošla dobro. Poraženi su od federalnog prvoligaša Sim Bau 1:6, a generalnu provjeri planirali su za 25. februara. Rival će im biti Radnik iz Bijeljine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC