• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODVEO GA KOD STAMBOLIĆA I REKAO - BIĆEŠ TRENER CRVENE ZVEZDE! Vladimir Cvetković: Nismo mu Džajić i ja zabranili

Autor Haris Krhalić

Legendarni generalni sekretar Crvene zvezde otkrio istinu o tome zašto Miroslav Ćiro Blažević nije bio trener crveno-bijelih

 Vladimir Cvetković o Ćiri Izvor: MN PRESS

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević bio je početkom osamdesetih tvorac moćnog, šampionskog Dinama i veliki rival Crvene zvezde. Decenijama se prepričavaju anegdote kako je "malo falilo" da trofejni Hrvat dođe na "Marakanu", a o tome je govorio i dugogodišnji funkcioner crveno-bijelih, Vladimir Cvetković. Prije svega, on je izrazio žalost zbog smrti hrvatskog trenera.

"Otišla je jedna jako specifična i velika figura jugoslovenskog fudbal. Nije bilo čovjeka, koji iole pravi domaći fudbal, a da nije znao ko je Ćiro Blažević. Uvijek dobronamjeran, veseo, željan da pomogne i vješt u komunikaciji s ljudima. Mislim da je ostavio veliki trag kao stručnjak i čovjek u jugoslovenskom fudbalu. Izuzetno mi je žao. Imali smo dobar odnos" izjavio je Cvetković za "Republiku" komentarišući smrt "trenera svih trenera", koji je preminuo u Zagrebu poslije duge i teške bolesti.

Što se tiče njegovog nesuđenog dolaska na "Marakanu"... "Nismo mu ja i Džajić zabranili da dođe, već je Miladin Šakić (predsjednik Crvene zvezde osamdesetih) bio protiv jer je to bez njegovog znanja rađeno. Džajić i ja čak nismo ni znali. Nezgodno je pričati o tome sada jer su sva četiri aktera preminula. Dakle, član Upravnog odbora ga je odveo kod Stambolića (predsjednika GK Beograda i CK Srbije osamdesetih) i rekao mu da će biti trener Zvezde, a da meni i Džajiću ništa nije rečeno. Tu se priča završila. Nema govora da smo spriječili njegov dolazak. Žao mi je što takav jedan čovjek nije vodio Zvezdu, što u klub nije donio njegov prepoznatljiv šarm. Ali, nismo razmišljati previše, život je tekao dalje, doveli smo Ljupka Petrovića koji je postao prvak Evrope. Kasnije je Ćiro pomislio da smo mi spriječili jer smo, činjenica, vodili klub u tom periodu. Međutim, odluku je mogao da donese isključivo predsednik i predsjedništo, a ne ja i Džajić" - dodao je Cvetković.

Blažević je takođe govorio o neuspješnom dolasku u Zvezdu i o sastanku sa Stambolićem, koji se zaista dogodio. Imao sam poziv Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, neću otkriti koje godine. Sve je bilo dogovoreno, ali su Džajić i Cvetković blokirali uz riječi: 'Gdje će nam Hrvat biti trener?!'". Ipak, Cvetković to i danas demantuje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC