• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIO PRVAK EVROPE 2008, SAD GA NIKO NE PREPOZNAJE: I sa 43 godine igra fudbal

Autor Haris Krhalić

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u Španiji.

 Dani Guiza još igra fudbal u Roti Izvor: YouTube/Atlético Sanluqueño CF/Screenshot

Početkom svake godine navikli ste da na MONDU čitate o fudbalerima na koje su svi zaboravili gdje igraju, ali čak je i nama promakao podatak da slavni španski fudbaler Dani Guiza, ili pravilnije Gviza, i dalje nije okačio "kopačke o klin". Guiza je je svojevremeno bio najbolji strijelac La Lige u sezoni 2007/08, kada je "žario i palio" u dresu Majorke dok su mu konkurencija bili Aguero, Raul i Vilja, a čak i petnaest godina kasnije još mu se fudbal nije smučio.

Dani Guiza je nedavno postao član Rote, španskog trećeligaša, kome će pokušati da pomogne da sačuva status u ovom rangu jer su trenutno u zoni ispadanja.

Ono što je sve iznenadilo prilikom predstavljanja Guize je koliko je ostario. Samo godinu dana je stariji od Zlatana Ibrahimovića, koji i dalje hoće da igra za Milan i priča da je Bog, a bore na njegovom licu koje je ušlo u 43. godinu zabrinulo je navijače. Ispostavlja se da je Guiza potpuno zdrav, ali su njegove bore izraženije nego na mnogim muškarcima njegovog doba, tu su i podočnjaci, prosijeda kosa i brada, kao da je znatno stariji.


Izgleda da je i fudbal podjednako stresan kao i ostali poslovi, pa je na Guizi ostavio traga. Počeo je još davne 1998. godine u Herezu, a igrao je potom za Majorku, Dos Ermanas, Rekreativo, Barselonu B, Siudad Mursiju, Hetafe, ponovo za Majorku, pa Fenerbahče, Hetafe, Džohor, Sero Portenjo, Kadiz, Atletiko Sanlukenjo, Algaidu i na kraju Rotu.

Najveći uspjeh u karijeri napravio je sa reprezentacijom Španije sa kojom je 2008. godine bio prvak Evrope, a ukupno je u dresu "crvene furije" odigrao 21 meč i postigao šest golova.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC