• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA objavila nominovane za NAJLJEPŠI GOL GODINE – Ovo se Srbima neće svidjeti!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Među tri nominovana gola za FIFA Puškaš nagradu je i onaj koji je primio Vanja Milinković-Savić.

 FIFA Puškaš nagrada - tri kandidata za najljepši gol godine Izvor: Profimedia

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je kandidate za FIFA Puškaš nagradu, a ovo se neće dopasti ljubiteljima fudbala u Srbiji.

Među tri nominovana za najljepši gol sezone je i drugi gol koji je primio golman srpske reprezentacije Vanja Milinković-Savić na meču protiv Brazila tokom Mundijala u Kataru.

Pogodak koji je postigao Rišarlison za 2:0 ugasio je nade Srbije o prolasku u drugi krug, a poslije Svjetskog prvenstva proglašen je za najbolji gol turnira. Majstorija Rišarlisona sada je i u konkurenciji za najljepši pogodak godine.

“Bio je to jako lijep gol. Jedan takav sam postigao ranije za Fluminenze, a sličan i za Everton. Pružila mi se šansa da uradim ‘makazice’ i mislim da je to jedna od najljepših golova u mojoj karijeri, posebno što je postignut na Svjetskom prvenstvu u tako teškoj utakmici”, prokomentarisao je svoju majstoriju Rišarlison.

Ukoliko Rišarlison dobije FIFA Puškaš nagradu biće treći uzastopni fudbaler Totenhema koji je postigao najljepši gol, pošto je u 2021. godine za najljepši poglašen pogodak Hjongmin Sona, a godinu ranije magradu je dobio Erik Lamela.

 Osim Rišarlisonovog gola u konkurenciji je i pogodak poljskog amputirca Marčina Oleksija, koji je takođe izveo nevjerovatne “makazice”.

“Moj saigrač je dodao loptu, a čim joj je prišao znao sam da će doći do mene. Bio je to čist udarac nakon kojeg sam vidio da ide u ćošak gola. Uvijek sam želio da postignem ovako lijep gol, vidjelo se i koliko sam bio ponosan kada sam zabio” prokomentarisao je Oleksij.


Treći na listi nominovanih je Dmitri Paje sa fantastičnim pogotkom za Olimpik Marsej na meču četvrtfinala Konferencijske lige.

Njegov “projektil” koji je završio u mreži PAOK-a proglašen je za gol sezone u Konferencijskoj ligi i zasluženo se našao u trci za “Puškaš nagradu”.


“Šutirao sam opušteno, kao da sam na treningu i ta ipuštenost je pomogla, nisam mogao bolje da udarim loptu. Bio je to težak šut, ali nije bilo pritiska i mislim da je zato ušla. Uživao sam u golu jer će ga ljudi pamtiti i jer je bio značajan za nas”, rekao je Paje.

FIFA Puškaš nagrada biće dodijeljena na svečanoj dodjeli FIFA nagrada 27. februara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC