• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH prijeti nova suspenzija!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine mogao bi ponovo biti suspendovan od strane Evropske i Svjetske fudbalske federacije!

 FS BiH prijeti nova suspenzija! Izvor: MONDO

Predstavnici FIFA i UEFA u petak u Sarajevu imaju sastanak sa članovima Komiteta za normalizaciju FS BiH na kojem će i predložiti mapu puta. Ako ista ne bude usvojena fudbal u BiH bi mogao opet da se suoči sa sankcijama iz Ciriha i Niona!

U zaključku mape puta koja je u pismenoj formi stigla u FS BiH naglašeno je da "nepoštovanje ovih naredbi" i rokova podliježe kaznama, do ponovne suspenzije FS BiH.

Portal "SC Sport" je objavio šta će između ostalog FIFA i UEFA tražiti od FS BiH, odnosno koje je uslove za ispunjenje postavila UEFA, a koji su prethodili ukidanju suspenzije krajem maja.

Naime, FIFA i UEFA između ostalog traže da Komitet za normalizaciju FS BiH do kraja godine konsoliduje finansijsku situaciju u Savezu! Drugi uslov je da se steknu uslovi da fudbalska A reprezentacija BiH u 2013. godini igra na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj zadatak moraće ispuniti Komitet za normalizaciju i novi Izvršni odbor FS BiH.

Takođe, dat je rok da se do 31. decembra 2013. godine oforme Udruženje klubova Premijer lige BiH, Udruženje fudbalera, Udruženje trenera, Udruženje sudija i Udruženje ostalih kategorija (mali fudbal, ženski fudbal).


Naredna obaveza i rok vezani su za Statut, odnosno 2014. godinu. Naime, Savez ima obavezu da do 31. decembra 2014. godine usvoji novi Statut, u koji će biti uključeni i članovi pomenutih udruženja. To znači da bi se u najviše struture Saveza uključili novi ljudi, a da bi vladajuća garnitura morala da "žrtvuje" pojedine pozicije.

Takođe, FIFA i UEFA od Komiteta za normalizaciju FS BiH zahtijevaju da u što skorijem vremenu provedu izbore funkcionera, ali samo u državnom Savezu, što ostavlja prostora da se u Savez vrate i ljudi koje su FIFA i UEFA protjerali.

U zaključku mape puta koja je u pismenoj formi stigla u FS BiH naglašeno je da nepoštovanje ovih "naredbi" i rokova podliježe kaznama, do ponovne suspenzije FS BiH!


Zbog ovih zahtjeva, postoji mogućnost da Ivica Osim i ostatak Komiteta za normalizaciju FS BiH podnesu ostavke.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC