• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Opet smo krenuli od nule

Trener Partizana predočio podatak - iz prvog tima iz Brisela sada sarađuje samo sa Ilićima. Imao ponudu da ode.

 Stanojević: Opet smo krenuli od nule Izvor: MONDO

Prolazi četvrti dan boravka crno-bijelih na Pohorju. Dan poslije remija sa Olimpijom u Ljubljani (2:2), trener Aleksandar Stanojević podvukao je crtu i sumirao utiske dosadašnjeg toka priprema.

Mladi stručnjak i njegovi saradnici nalaze se pred velikim iskušenjem. Rade sa čak 27 igrača (poslije odlaska povrijeđenog Miljkovića, a prije dolaska Eduarda). Kadar treba uskoro svesti na razumnu mjeru, izabrati "najboljih 11", uigrati ih...

"Počinjemo od nule. Opet. Tako smo startovali i prošle godine. Iz ekipe koja je startovala u utakmici u Briselu sada su sa nama samo Ilići, Saša i Radiša. Dolaskom Mladena Krstajića na mjesto sportskog direktora pokušaćemo da stabilizujemo tim i zadržimo ga na okupu makar dvije godine", počeo je Stanojević.

Trener Partizana ne misli da su osipanje igračkog kadra, odnosno brojne promjene, posljedica nedosljedne politike kluba.

"To je posljedica spleta okolnosti, a rezultati pokazuju da je politika kluba odlična".

Dijara, Kleo, Tejgo... Vođe Partizanove navale bili su stranci posljednjih godina, u narednoj sezoni to bi trebalo da bude Eduardo. Upitan da li se sjeća kada je posljednji put udarna igla Partizana bio napadač na "ić", Stanojević je kao iz topa odgovorio:"Jovetić", potvrdivši po ko zna koji put da Crnogorca smatra "čudom od igrača".

Ni sam ne zna ko bi mogao da bude sljedeći tako ubojiti golgeter sa ovih prostora, ali se nada.
"Jovančić, Marković, Šćepović"...

Problem sa odbranom i dalje traje. Došli su bekovi Vladimir Volkov i Aleksandar Ranković, kao i štoper Ivan Ivanov. Karlos Labrin je sve dalji od Partizana, pa crno-bijela struka intenzivno traga za desnim štoperom.

"Zadnja linija nam je najveći problem, nateže je pronaći defanzivca za Partizan. Bekove smo našli, ostao je još jedan štoper".

U Partizanu su jasni - dok ne riješe pitanje desnog štopera Stefan Savić ne može da ide.

A bliži se prvi meč sa Škendijom (13. jul), tenzija će tek rasti, postoji bojazan da će biti baš velika, stvorena na političkoj osnovi.

"Ne osjećam pritisak te vrste. Opterećen sam stvaranjem ekipe, naročito odbrane i napada, gdje imamo skoro sve nove igrače. Po forumima sam čitao da su navijači spremni da urade sve i budu korektni kako bi nam pomogli".

Stanojević je priključio dvojicu igrača iz Teleoptika, koji se nameću - desnog beka Nikolu Aksentijevića i ofanzivnog Lazara Markovića.

"Zadovoljan sam radom u Teleoptiku, jer mogao bih da uzmem još četvoricu-petoricu, ali im je sezona završena poslije početka naših priprema, pa nisam mogao. Aksentijević je došao silom prilika, zbog manjka na desnom beku, a bez dana odmora".

Volkov može da igra i lijevo krilo i beka. Stanojeviću je potreban na beku. Utisak je da se novajlija iz Šerifa postavlja previše ofanzivno.

"Partizanu je, naročito u domaćim takmičenjima, potreban tako ofanzivan bek. Međutim, moraće da popravi igru u defanzivi".



Od Zvonimira Vukića se mnogo očekuje, da kreira igru, ali i daje golove.

"Dosta je bolje ušao u ove pripreme nego u prethodne. Posjeduje kvalitet neophodan Partizanu. Starijim igračima najteže 'pada' ovaj dio priprema, malo ćemo ih prištedjeti".

Počev od duela sa Rabotničkim u Beogradu, preko remija sa Olimpijom u četvrtak do generalne probe kod kuće po povratku sa Pohorja, crno-bijeli će imati ukupno šest testova.

"Sasvim dovoljno za ovako kratak period. Mislim da imamo izvanredne protivnike".

Prošlog ljeta igrači Partizana pripremali su se u Austriji, poslije čega su se domogli Lige šampiona. Sada su u Sloveniji...

"Nisam sujevjeran. Ipak, možda sada bude drugačije... Možda prezimimo u Evropi", uz osmijeh je prokomentarisao šef struke crno-bijelih.

Stanojević je protiv Olimpije na teren izveo čak 22 igrača.

"Zadovoljan sam pristupom i igrom u defanzivi u prvom poluvremenu, ali nismo došli do svoje igre i šansi. Više ćemo raditi na igri u napadu. U drugom poluvremenu je bilo rastrzano u defanzivi, protivnik je lako dolazio blizu gola. Ipak, generalno sam zadovoljan provjerom, jer imamo dosta novih i mladih igrača".

U nedjelju protiv Metalista iz Harkova u Gracu (17 sati) biće drugačije.

"Većina će igrati po 60 minuta. Dotle ćemo imati izuzetno jake treninge, ali ću svakako igračima povećati minutažu".

Od novajlija i mladih igrača najjači utisak ostavili su Nikola Aksentijević i Abraham Frimpong.

"Frimpong sigurno može da koristi Teleoptiku, a da li će odmah moći Partizanu... Ipak ima tek 17 godina. Baš je premlad".



Velingson de Sousa je pokazao da posjeduje tehnički potencijal, ali je izgubio dosta lopti.

"Tek je došao, brz je, dobar je tehničar", nije želio Stanojević detaljno da govori o Brazilcu.

Konačnu odluku o igračima na probi donijeće u ponedjeljak kada budu igrali protiv lokalnog drugoligaša.

Marko Šćepović se izborio za šansu i postigao gol.

"Zadovoljan sam njegovom igrom u fazi napada i ponašanjem, ali mora da promijeni navike u odbrani i da igra 'takmičarskije".

Nemanja Tomić nije igrao protiv Olimpije.

"Korektno je igrao u finišu prošle sezone, ali nisam zadovoljan u kakvom se stanju pojavio na početku priprema. Zato mora dodatno da radi".

I na kraju raporta sa Pohorja, Aleksandar Stanojević je priznao da je ovog ljeta mogao da napusti Partizan, ali nije htio.

"Imao sam ponudu od kluba van Evrope. Htjeli su da plate i obeštećenje".

Upitan zašto nije makar razmotrio ponudu, Stanojević je odgovorio:

"Zbog ambicija Partizana i ljudi sa kojima ovdje radim".

KIŠA OSVEŽILA CRNO-BIJELE
Crno-bijeli su pobjegli iz Beograda i od velikih vrućina. Na Pohorju je temperatura sve vrijeme bila niža nego u srpskoj prestonici i vazduh prijatniji, ali ipak nedovoljno da bi se igrači osjećali dobro tokom prijepodnevnih treninga.

Temperatura je danima oko podneva bila nadomak 30. podioka.

A onda je u petak stiglo osvježenje. Kiša je prethodne noći "nakvasila" Pohorje, a padala je i tokom dana, u vrijeme kada su petorica odradila trening (ostali dobili slobodno prepodne).

KRSTAJIĆ OSTAO U BEOGRADU

Mladen Krstajić trebalo je da se priključi ekipi u četvrtak u Ljubljani, zajedno sa portparolom Markom Vjetrovićem i novajlijom Aleksandrom Rankovićem.

Ipak, sportski direktor nije došao u Sloveniju. Ostao je u Beogradu kako bi završio poslove oko transfera. Trenutno mu je u prvom planu dovođenje štopera.

(izvještač MONDA sa Pohorja, Rade Jakšić, foto: MONDO, Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC