• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdini razlozi zašto Karadžić mora da ode

Zvezdina Pravna komisija nabrojala sve "grijehe" Tomislava Karadžića i zašto traži vanredne izbore. "Ako dođe do izbora, imamo spremna kadrovska rješenja", kažu u klubu.

 Zvezdini razlozi zašto Karadžić mora da ode Izvor: MONDO

Fudbalski klub Crvena zvezda u ponedjeljak će zvanično podnijeti inicijativu Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za raspisivanje vanrednih izbora u Savezu. Od glave do repa!

Pravna komisija Crvene zvezde danas je obrazložila sve "grijehe" predsjednika FSS Tomislava Karadžića, koga, po prirodi stvari, smatra najodgovornijim za ovakvo stanje u srpskom fudbalu i navela zašto je sporna legitimnost organa koji vode srpski fudbal.

"Krizu u FSS ne mogu da riješe oni koji su je i izazvali.Zato obnova Saveza nije moguća bez ljudi koji će imati volje, znanje i snagu da fudbalsku organizaciju reorganizuju, u skladu sa novim Ustavom, novim Zakonom o sportu, Statutom i pravilnicima FIFA i UEFA...", piše u obrazloženju zahtjeva Zvezde za raspisivanjem vanrednih izbora u FSS.

U Zvezdi kažu da će fudbalskoj vladi Srbije dati rok od 30 dana da se izjasni o ovom prijedlogu. Ako inicijativa ne prođe na ovaj način, klub iz Ljutice Bogdana neće stati. Probaće da prikupi podršku jedne trećine u Skupštini FSS, jer u tom slučaju, prema Statutu Saveza, vanredna skupština FSS mora da bude sazvana.

Tomislavu Karadžiću, kao prvom čovjeku fudbalske organizacije, spočitava se sve i svašta. Da je u sukobu interesa, jer je istovremeno i predsjednik FSS i član Skupštine FK Partizan, da je odgovoran za narušavanje odnosa članica fudbalske organizacije (prije svega na relaciji klubovi - Savez), da je potpisao enormno visok ugovor sa bivšim selektorom nacionalnog tima Radomirom Antićem, a da se taj spor sada rješava pred Arbitražnim sudom u Lozani...

U Zvezdi, inače, kažu da Dragan Stojković-Piksi, u vrijeme kad je bio predsjednik fudbalske organizacije, nije bio istovremeno i član Skupštine FK Crvena zvezda.

Jedna od stvari koja se Karadžiću i organima koji vode FSS najviše stavlja na dušu jeste i to što ni poslije tri godine još nije formiran Arbitražni sud pri Savezu, a to je prije svega, obaveza prema Statutu krovne organizacije srpskog fudbala.

U Zvezdi to ocjenjuju kao jasnu lošu namjeru predsjednika FSS i ostalih organa da onemoguće pojedinim članovima Saveza koji imaju neki problem da ga riješe pred odgovarajućim tijelom.

"Sportski sporovi ne mogu da se vode pred redovnim sudovima, već pred sportskim. Mi takav sud u fudbalu trenutno nemamo, a slučajevi se nagomilavaju", ukazao je - član Pravne komisije i član Upravnog odbora Zvezde Zoran Ivošević.

Karadžiću se zamjera i što nije učinio dostupnim javnosti izvještaj o trošenju sredstava prilikom izgradnje Kuće fudbala u Staroj Pazovi. U dokumentu koji je podnijela Zvezda, pozivajući se na izvještaje u štampi, izražava se sumnja u legalnost radea firmi koji su dobili poslove u izgradnji Kuće fudbala.

U Zvezdi su u više navrata podvukli da ovo nije inicijativa za smjenjivanje Tomislava Karadžića, već o izborima u FSS, odnosno želji da se provjeri da li Karadžić i njegovi saradnici imaju podršku fudbalske Srbije.

Na pitanje novinara da li Zvezda ima spremne kadrove koje bi predložila ako se sazovu izbori, portparol kluba Marko Nikolovski rekao je da ima, ali da ih "neće još objaviti".

"Zvezda ima spremna rješenja i saopštiće ih ako dođe do izbora", rekao je Nikolovski.

Inače, ovaj prijedlog Zvezde već je objavljen u današnjoj dnevnoj štampi, što je, naravno, pravo kluba da izabere medij kojem će i da li će unaprijed dati dokument. Ipak, ostaje utisak da je to nekorektno prema ostalim medijima koji su danas pozvani na konferenciju za novinare.

(P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC