• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA ODLIKOVALA SINIŠU MIHAJLOVIĆA! U sali gromoglasan aplauz, a sin preuzeo orden Karađorđeve zvijezde!

Autor Haris Krhalić

Republika Srbija na Dan državnosti odlikovala preminulog fudbalskog asa.

 Srbija odlikovala Sinišu Mihajlovića Izvor: rts/printscreen

Legendarni Siniša Mihajlović posthumno je odlikovan. Srbija, na Dan državnosti, riješila da se oduži fudbalskom velikanu za sve što je uradio tokom života, igračke i trenerske karijere, pa je njegov sin Dušan preuzeo Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Zbog naročitih zasluga za Republiku Srbiju i njene građane i postignute rezultate u oblasti sporta, Miha je posthumno dobio važan orden, a njegova porodica će u Italiji imati priliku da se kroz njega uvjeri koliko je bio cijenjen u svojoj zemlji. Uručenje ordena obilježio je kratak snimak o Mihi, a zatim i gromoglasan aplauz koji je u sali trajao nekoliko desetina sekundi.

Ovo je drugi orden u roku od samo nedjelju dana koji je Siniša Mihajlović posthumno dobio. Početkom godine, odnosno osmog januara, Mihajlovićevoj majci uručen je Orden Republike Srpske na ogrlici.

Podsjećamo, Siniša Mihajlović je preminuo 16. decembra nakon duge i teške borbe protiv leukemije, a sahranjen je 19. decembra u Rimu. Ispraćaju legendarnog fudbalera razornog udarca prisustvovali su njegovi brojni saigrači i rivali, velika imena italijanskog fudbala i brojni navijači nekoliko klubova.

Tokom karijere u Srbiji je nosio dres Vojvodine i Crvene zvezde, a sa oba tima je bio šampion nekadašnje Jugoslavije. Bio je reprezentativac naše zemlje dugi niz godina, a kasnije i selektor srpskog nacionalnog tima. Veliku fudbalsku karijeru i kao igrač i kao trener gajio je i u Italiji gdje je bio izuzetno cijenjen i poštovan u obje uloge.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC