• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi i Nejmar "pametniji" od Pelea i Dijega

Maradona i Pele podgrijavaju atmosferu pred Kopa Amerika, dok znatno mlađi Mesi i Nejmar ne žele psihološki rat.

 Mesi i Nejmar "pametniji" od Pelea i Dijega Izvor: MONDO

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom!

Iako veoma mlad, Brazilac Nejmar znao je kada treba da na djelu primijeni ovu Božiju zapovijest. Samo nekoliko dana pošto je Dijego Armando Maradona rekao za supertalentovanog igrača da je "nepristojan kao Pele", 19-godišnji Nejmar sa ponosom je istakao da mu je jedini idol upravo bivši kapiten Argentine.

"Nemam šta da krijem. Uostalom, dovoljno je da odete na moju internet stranicu i da vidite ko je moj idol. Tamo se nalazi moja slika s Dijegom Maradonom. Kao i cijeli svijet tako mu se i ja divim", rekao je fudbaler Santosa, na veliko, ali neprijatno iznenađenje svih Brazilaca, pogotovo navijača svog kluba.

Mnogi stručnjaci predviđaju da će Nejmar zasjeniti Lionela Mesija. Da li će zaista uspjeti u tome pokazaće vrijeme, nema sumnje da ga čeka težak posao. Toga je i sam svjestan: "U ovom trenutku Leo Mesi je najbolji na svijetu, a na meni je da pokušam da ga stignem i ja da budem broj jedan", dodao je Nejmar.

Od mladog Brazilca očekuje se da fudbalski eksplodira na Kopa Amerika, koji za nekoliko dana počinje u Argentini. Upravo zbog togam zagriženi navijači smatraju da je hvaljenje dvojice "gaučosa" dio taktike, jer je dobro poznato da su Brazil i Argentina dva najveća rivala i prvi konkurenti za osvajanje titule.

Bilo kako bilo, Nejmar i Mesi su uspeli donekle da spuste loptu na zemlju. Uprkos velikoj razlici u godinama, oni su uspeli da se izdignu iznad dvojice najboljih - Pelea i Maradone, koji su uoči početka šampionata počeli svojim izjavama da podgrevaju atmosferu.

Gore je navedeno šta je Maradona rekao za Nejmara i njegovog proslavljenog zemljaka, koji nije ostao dužan. Pele se odlučio da napadne Mesija ističući svoj golgeterski učinak (1.283 gola) i sebe kao najboljeg igrača svih svih vremena. Prvak svijeta iz 1958. i 1970. apsolutno se ne slaže da je Leo blizu da mu preotme titulu najboljeg, mada je po mmnogima "El Pibe" to uradio još krajem osamdesetih.

Pele se takođe nada da Nejmar neće završiti kao Mesi, jer Argentinac igra dobro samo za klub!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC