• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBINU SKANDIRALI DA JE CIGANIN, A ITALIJA ĆUTI: Pogledajte snimak (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Italija se i dalje nije izliječila od rasizma, pa je tako sada na meti bio i Filip Kostić.

 Navijači Specije skandirali Kostiću da je cigan Izvor: Twitter/emaxstatman/Screenshot

Filip Kostić igra maestralno u februaru i to je demonstrirao i za vikend protiv Specije. Srpski fudbaler asistirao je Kenu u pobjedi "stare dame" od 2:0, a potom ga je Maks Alegri izveo iz igre u 80. minutu kako bi ga sačuvao za odlučujući meč u Ligi Evrope protiv Nanta u četvrtak (prvi susret 1:1). Međutim, tom prilikom Italija se još jednom obrukala i srpski fudbaler je ni kriv ni dužan bio na meti domaćih navijača.

Prolazio je iza gola Juventusa, iza kog su u drugom poluvremenu bili smješteni navijači Specije, a dok je Kostić mirno hodao do svoje klupe - čule su se užasne uvrede. Svašta su mu skandirali, a čulo se i "Ciganine", što je još samo jedan dokaz da rasizam nije iskorenjen na Čizmi.

Italijanski navijači još od devedesetih godina na ovaj način vrijeđaju srpske fudbalere, pamti takve uvrede i Siniša Mihajlović, na meti navijača bio je i Dušan Vlahović, čak i onih iz Firence.

Kostić, koji je inače vrlo hladnokrvan, nije dozvolio da ga isprovociraju. Mirno je prošao pored njih i kada je čuo uvrede - nije želio da im odgovori na isti način. Podigao je ruku i pokazao im da budu glasniji, nakon čega im je podigao i palac uvis, stavivši im tako do znanja da ga uopšte ne dotiču.

Ovo je Kostiću inače prva sezona u Italiji i za sada "odlično gura" jer je na 33 utakmice postigao dva gola i asistirao za još devet, s tim da igra za tim koji ne briljira u napadu.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stavrogin

Ironija života, kad te italijan proziva da si ciganin ;) da nije tuzno bilo bi smjesno... Cigani braco, volim vas i nemam nista protiv vas

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC