• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi ima glavobolje, a počinje novi ciklus: Jedan igrač "precrtan", a dvojica ne igraju - još se nisu snašli!

Autor Milutin Vujičić

Dragan Stojković će biti na pravom izazovu pred sljedeće okupljanje reprezentacije jer u veznom redu imamo probleme.

 Srbija počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - problemi za Piksija Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije za mjesec dana počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, turnir koji nismo igrali još od 2000. godine, pa je jasno da će Dragan Stojković dati sve od sebe da se "orlovi" vrate na pravi put poslije neuspjeha na Mundijalu u Kataru. S izuzetkom "superligaške" reprezentacije koja je u januaru igrala prijateljski meč u Los Anđelesu, Piksi svoje fudbalere nije vidio još od poraza od Švajcarske u Dohi (3:2), a s obzirom na to da niko nije najavio prevremeni odlazak u penziju - na sve iste momke računa i u novom ciklusu.

Slijedi nam meč sa Litvanijom u Beogradu (24. mart) i sa Crnom Gorom (27. mart) na strani, ali dok to djeluje kao relativno "lak izazov" za srpske fudbalere, ima i loših vijesti za Piksija...

Trojica fudbalera iz veznog reda Srbije, koja su i te kako imala značajnu minutažu tokom 2022. godine, daleko su od forme u svojim klubovima. Preciznije, vrlo malo igraju. Takav je slučaj sa Nemanjom Maksimovićem koji nije produžio ugovor sa Hetafeom (ističe na kraju sezone 2023/24) i trener Kike Sančez Florez ga ne vidi u daljim planovima dok se bori za opstanak, dok je situacija sa Ivanom Ilićem i Sašom Lukićem nešto drugačija.

Izvor: MN PRESS

Njih dvojica su promijenili klubove u januaru i za sada ne uspjevaju da se nametnu u novim klubovima. Lukić je zapravo ostavio Iliću svoje mjesto u Torinu, ali još nije "iskočio" u prvi plan kod Ivana Jurića, moguće i zbog povreda koje ga muče još od prošlog septembra i meča sa Norveškom.

Tako je Ilić odigrao tek pola sata u kup utakmici protiv Fiorentine, koju su "bikovi" izgubili 2:1 (oba gola primili dok je bio na terenu), dok je sa klupe posmatrao susrete protiv Milana i Udinezea. Večeras se Torino sastaje sa Kremonezeom i videćemo da li će sada Ilić biti u startnih 11, pošto se ozbiljno nameću još dva mlada igrača kao centralni vezni - Mišel Adobo i Gvidas Gineitis.

Izvor: MN PRESS

Što se tiče Lukića, njemu je još teže da se prilagodi. Od dolaska iz Torina u Fulam za oko devet miliona evra - na terenu je proveo samo minut protiv Notingem Foresta. Susrete sa Čelsijem i Sanderlendom gledao je sa tribina, a posljednji protiv Brajtona - sa klupe. Jasno je da mu je potrebno vrijeme da pročita sve zamisli Marka Silve, dok je tu i jezička barijera pošto se ne služi naročito engleskim jezikom. Naravno, fudbal u Engleskoj i Italiji je potpuno drugačiji, pa će i idućih šest mjeseci za njega biti veoma izazovno.

To je svakako ozbiljan problem za Piksija jer je pretpostavka da bi pomeuti fudbaleri u budućnosti trebalo da imaju veću ulogu od Nemanje Gudelja (za Sevilju uglavnom igra kao štoper), odnosno Uroša Račića i Marka Grujića koji u Portugalu (Braga i Porto) nisu "zakucani" kao starteri.

Za to vrijeme talentovani fudbaler Stefan Bajčetić blista u dresu Liverpula sa samo 18 godina, upravo na mjestu koje "škripi" Srbiji, ali je upitno da li će igrati za "orlove" jer ga mami i reprezentacija Španije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC