• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva puta bio heroj Srbije, a više nije "Piksijev orao": Poslije 9 godina van tima - u Kataru razočarao, u klubu ne igra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni fudbaler nije se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića i vjerovatno je završio reprezentativnu karijeru.

 Stefan Mitrović nije pozvao u reprezentaciju Srbije Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se krajem marta zbog početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a selektor Dragan Stojković Piksi danas je saopštio širi spisak igrača na koje računa za mečeve protiv Litvanije i Crne Gore. Na popisu selektora nalazi se čak 36 igrača, a među njima nema igrača koji je bio heroj prethodnih kvalifikacija - onih koje su Srbiju odvele u Katar.

Poslije čak devet godina u nacionalnom timu pomalo tiho iz njega je otišao Stefan Mitrović (32), štoper koji je za reprezentaciju debitovao još u maju 2014. godine protiv Paname. Na odluku selektora vjerovatno su uticale godine iskusnog fudbalera, pošto je jasno da će Srbija novi ciklus započeti u podmlađenom sastavu, ali i njegove uloga u ekipi Hetafea ove sezone. Mitrović je u aktuelnoj sezoni Primere odigrao 14 mečeva, ali je nakon povratka sa Mundijala na terenu proveo samo šest minuta...

Takav razvoj situacije ukazuje da bi Mitrović i Hetafe mogli da se rastanu na kraju sezone, iako srpski defanzivac ima ugovor i za narednu sezonu. On trenutno nije u planovima kluba, a to se samo nadovezalo na veoma loše izdanje Stefana Mitrovića tokom Mundijala u Kataru. Iako jedan od najiskusnijih u timu proveo je na terenu samo 34 minuta i tokom tog perioda je Kamerun postigao dva gola za preokret na drugom meču grupne faze.

Mitrović je protiv Kameruna ušao da zamijeni povrijeđenog Strahinju Pavlovića, a na tom susretu nismo vidjeli karakterističan nivo igre koji je godinama pokazivao u reprezentaciji. Ostaće upamćeno da je Mitrović postao heroj Srbije kada se u Humskoj obračunavao sa albanskim fudbalerima koji su željeli da ističu zastavu "Velike Albanije" koja je visila sa drona. Takođe, junak je bio i kada je iz gola "izvukao" udarac Kristijana Ronalda, što je kasnije dovelo do beogradskog remija protiv Portugala i šanse da se u Lisabonu pobjedom obezbijedi plasman. Srbija je to uspjela, pa zato - hvala, Stefane!

Ovo je spisak selektora Dragana Stojkovića, uz napomenu da će ga "skratiti" prije okupljanja nacionalnog tima. 

Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Vladan Kovačević, Dragan Rosić

Defanzivci: Nikola Milenković, Strahinja Eraković, Erhan Mašović, Nemanja Stojić, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Srđan Babić

Vezni red: Nemanja Gudelj, Filip Kostić, Vladimir Lučić, Mihailo Ristić, Filip Mladenović, Ivan Ilić, Uroš Račić, Saša Lukić, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Andrija Živković, Nemanja Radonjić, Darko Lazović, Veljko Simić, Stefan Mitrović, Filip Đuričić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Lazar Samardžić

Napad: Nikola Štulić, Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović, Dejan Joveljić

Podsjećamo, reprezentacija Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine počinje utakmicom protiv Litvanije na stadionu "Rajko Mitić". Taj meč na programu je 24. marta od 20:45, dok će srpski fudbaleri tri dana kasnije gostovati u Podgorici i protiv Crne Gore odigrati drugi kvalifikacioni meč. U ovoj grupi nalaze se još selekcije Mađarske i Bugarske, a dvije prvoplasirane ekipe obezbijediće plasman na EURO 2024.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC