• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo KS istražuje Amara Osima zbog fiktivnog potraživanja dugova od Željezničara

Autor Haris Krhalić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu protiv bivšeg trenera FK Željezničar zbog fiktivnog prikazivanja potraživanja kluba s Grbavice.

 Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo istragu protiv Osima Izvor: Fena/Almir Razić

Bivši trener FK Željezničar Amar Osim nalazi se pod istragom Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog navodnog fiktivnog prikazivanja potraživanja prema ovom klubu.

"Možemo potvrditi da je otvorena istraga protiv navedene osobe. Zbog zaštite krivičnog postupka ne možemo davati više informacija", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Prema informacijama portala Istraga.ba, rukovodstvo Željezničara je podnijelo prijavu Tužilaštvu Kantona Sarajevo prije godinu i po dana, a nakon toga je, ubrzo, donesena naredba o provođenju istrage, jer postoji osnovana sumnja da je Osim naplatio dugove koji nisu ni postojali.

Osim se tereti da je fiktivno prikazivao potraživanja od FK Željezničar, te da je na taj način oštetio klub s Grbavice za blizu pola miliona maraka.

Osim je za šefa stručnog štaba FK Željezničar imenovan posljednjeg dana 2018. godine, a na toj poziciji ostao je do 11. novembra 2021. godine.

On je trenersku karijeru počeo u Željinoj omladinskoj školi, a potom je preuzeo prvi tim s kojim osvaja dvije titule prvaka i dva Kupa Bosne i Hercegovine. Potom odlazi u Japan gdje je predvodio JEF Junajted s kojim osvaja kup Japana.

U sezoni 2009/10. se vraća na Grbavicu i naredne četiri godine predvodi "plave" do osvajanja tri titule i dva kupa naše zemlje. Od decembra 2014. do novembra 2016. godine trenirao je katarski Al Karitijat, a nakon Želje, radio je kao šef stručnog štaba Veleža.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC