• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GDJE ĆEŠ GOLMANE? Šetao van šesnaesterca sa loptom u ruci, sudija mu oprostio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatan gaf folmana Bredforda, ali i odluka engleskog sudije.

 Golman Bredforda hvatao loptu van šesnaesterca a nije isključen Izvor: EPA/Michael Steele

Poraz Liverpula, tijesna pobjeda Mančester sitija i novi kiks Mančester junajteda obilježili su protekli fudbalski vikend na Ostrvu, ali i jedna zanimljiva situacija u Ligi 2.

U pitanju je gaf koji se desio na duelu Njuporta I Bredford sitija (1:1), kada je golman gostujuće ekipe šetao sa loptom u ruci van kaznenog prostora, a sudija Sem Alison mu to oprostio.

Nakon dvadesetak minuta igre domaći su imali obećavajući kontranapad, ali ga je golman Bredford sitija Hari Luis osujetio tako što je istrčao i uhvatio loptu.

Sve bi to bilo u redu da to nije učinio ispred svog šesnaesterca, na nekih dvadesetak metara od gola.

Fudbaleri Njuporta tražili su crveni karton za golmana koji je vjerovatno pobrkao linije, pošto se na istom stadionu igra i ragbi, pa se na terenu stadiona Rodni Parejd vide i oznake terena za ovaj sport.

Međutim, sudija Sem Alison odlučio je da mu “oprosti” i pokazao mu je samo žuti karton, umjesto direktnog crvenog kartona.

Njegova odluka razbjesnila je domaće navijačeiI naljutila trenera Njuporta Grejema Koflana koji je rekao da saosjeća sa golmanom Luisom, ali da je on ipak morao da bude isključen.

“Kako je sudija došao do te odluke… Bolje da ne komentarišem lude odluke. Razumijem golmana, bila je to nenamjerna greška, ali da je neki naš igrač nenamjerno pogriješio bio bi kažnjen. Pravila su jasna, zašto ih ne poštuju sudije to nikad nećemo znati. Sudija će vjerovatno naći neko opravdanje, ali ovo je jasna situacija za nas. Sudije se trude da sude najbolje, ali trebaju samo da poštuju pravila”, rekao je Kaflan.

Njegov kolega na drugoj strain, Mark Hjuz, smatra da je sudija donio ispravnu odluku i podsjetio je da su linije koje se ne odnose na fudbal trebale da budu u drugoj boji.

“On je jednostavno mislio da je linija bijela. Mislim da je trebala da bude žuta ili zelena, ali ju je kiša isprala. Sudija je razmišljao zdravorazumski. On shvata da nije bilo namjere. Hari je mislio da je u šesnaestercu. Nije namjerno to uradio i mislim da je odluka sudije dobra”, rekao je Hjuz.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC