• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristijanu Ronaldu idol bio zaboravljeni Hrvat? Šokantan intervju: Ronaldo je živio pored mene, rekao mi je to na kafi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji napadač reprezentacije Hrvatske je otkrio da mu je lično Kristijano rekao da se ugledao na njega.

 Tomo Šokota bio uzor Kristijanu Ronaldu Izvor: Profimedia

Nekadašnji napadač Dinama iz Zagreba i reprezentacije Hrvatske Tomislav Šokota najbolje dane karijere proveo je u dresu Benfike, a sada je otkrio da se u svom vremenu provedenom u Lisabonu družio sa Kristijanom Ronaldom! Kako kaže imali su neke zajedničke prijatelje i mjesta na koja izlaze.

Zapravo su mladi as koji je u to vrijeme krčio put u prvom timu Sportinga živio u istoj zgradi kao povremeni reprezentativac Hrvatske i čuvao je Šokoti sina kada bi ovaj bio na treningu!

"Živjeli smo u istoj zgradi, čak mi je čuvao sina nekad. Imali smo i istog bankara, pili smo kafu u istom kafiću. On je tad bio mladi igrač Sportinga, tek je dolazio, a čak je tad i rekao da sam mu ja uzor iako ne znam je li to baš istina. Tako se pričalo, a i pisalo u njihovim novinama", ispričao je za "Indeks" Tomislav Šokota-.

Istakao je da početak nije bio tako sjajan za Kristijana jer je zbog svoje sebičnosti u mladim danima znao da se bude na meti navijača ovog kluba.

"Bio je čudesan klinac iako nikome nije dodavao loptu. Samo je driblao, čak su mu navijači Sportinga znali zviždati. Bio je lud. Imao je sreću da je otišao rano u Mančester junajted kod Aleksa Fergusona, koji ga je usmjerio na pravi put. Ne možeš da dođeš u Junajted i da se ponašaš kao u Sportingu", rekao je on. 

Prisjetio se i najtežeg momenta u karijeri kada je 2004. godine na terenu u dresu Benfike preminuo Mikloš Feher. I dana danas mu je teško kada se prisjeti tog trenutka. 

"Prestrašno. Ja sam prvi došao do njega kad se srušio... Tu traumu sam pokušao potpuno potisnuti i izbrisati iz memorije i sjetim se samo ovako kad me neko podsjeti. Bio je mlad, 24 godine, trebao je da se ženi. Ne znam šta se dogodilo, svima nam je trebalo vremena da to prebrodimo. Sjećam se da je u Gimaraešu jaka kiša padala i da ga nisu zbog te kiše nešto mogli da oživljavaju. Možda su ga moglu spasiti. Užasan trenutak. Nastaviš nekako dalje, život krene dalje pa pokušaš zaboraviti", rekao je Šokota. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC