• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati igraju na ČUDU ARHITEKTURE! Država izgradila "krokodila" za 80 miliona evra, a na njemu se igra TREĆA LIGA (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacije Turske i Hrvatske će se sastati na prelijepom stadionu Burse u drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 hrvatska na stadionu u obliku krokodila  Izvor: Profimedia

Reprezentacije Turske i Hrvatske će u utorak od 20.45 odmjeriti snage u drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iduće godine. Domaćin je Turska, a utakmica će se igrati na "Timsah Areni", domu fudbalera Bursaspora.

Ovaj stadion je otvoren 2015, ali na njemu se ne igra elitni fudbal godinama, jer je Bursa u velikoj rezultatskoj krizi i trenutno se nalaze u trećoj ligi Turske, a posljednju titulu u prvenstvu su osvojili još davne 2010. godine.

Selekcija Hrvatske je kvalifikacije započela podelom bodova sa Velsom, Izabranici Zlatka Dalića su poveli golom Andreja Kramarića u 27. minutu, a onda ih je Nejtan Brodhed šokirao u 93. minutu i donio veliki bod svojoj ekipi protiv reprezentacije koja je osvojila bronzu na prošlom Svjetskom prvenstvu.

Hrvati sada žele da poprave utisak i upišu prvu pobjedu u novom kvalifikacionom ciklusu. Turska je pobedom od 2:1 protiv Jermenije započela svoj put ka prvenstvu Evrope u Njemačkoj i trenutno su prvi u svojoj grupi, a utakmica između ove dvije ekipe se igra 28. marta od 20:45.

Sam stadion je nazvan čudom arhitekture zbog svog specifičnog izgleda, koji je inspirisan tijelom krokodila, po nadimku Burse "zeleni krokodil". Kapacitet stadiona je 43.877, a očekuje se da na utakmici reprezentacije stadion bude popunjen do kraja, jer su Turci poznati po sjajnim navijačima.

Stadion je inače izgradila država Turska za tadašnjih oko 80 miliona evra po svim svjetskim standardima i ispunjava sve najviše UEFA i FIFA kriterijume, a izgled ovog stadiona možete pogledati i kod nas:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Da država izgadila stadion a za to zgrade u zemljotresu se rušile ko kule od karata

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC