• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA SAZNALA KO JOJ JE NAJTEŽI RIVAL U GRUPI: Krstajićeva BugarskA RAZBIJENA - ovo je moćan tim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U prvom meču koji su odigrali Mađari pokazali da imaju veliki kvalitet.

 Mađarska pobijedila Bugarsku 3:0 u kvalifikacijama za EURO 2024 Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije ima maksimalan učinak nakon dva odigrana kola, a večeras je vidjela i ko će joj biti najveći rival za prvo mjesto u grupi. Mađarski fudbaleri su na svom terenu potpuno razbili reprezentaciju Bugarske (3:0) i tako pokazali da će borba za prvu poziciju u grupi biti veoma neizvjesna!

Sve je u Budimpešti bilo gotovo za manje od 40 minuta, nakon što su Balint Večej u sedmom, Dominik Soboslaj u 26. i Martin Adam u 39. minutu slali loptu u mrežu bugarskog golmana Danijela Naumova. Posebno atraktivan gol bio je kapitena Soboslaja iz slobodnog udarca, sa velike udaljenosti. Takav ishod Bugare je ostavio na samom dnu tabele, pa se ekipa Mladena Krstajića nalazi u veoma teškoj poziciji i dosta daleko od šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Sa druge strane, Mađari koji su bili slobodni u prvom kolu sada imaju tri boda i od večeras su najozbiljniji konkurent srpskom timu za prvo mjesto u grupi. Dok u međusobnom meču ne budu odlučivali o tome ima još da se igra. Srbija će u junu gostovati Bugarskoj i imati priliku da ih već u ovako ranoj fazi kvalifikacija potpuno izbaci iz borbe, dok Mađare u tom prozoru očekuju dva meča - prvo gostovanje u Crnoj Gori, a zatim meč protiv Litvanije na svom terenu.

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo u Njemačkoj igra se 2024. godine, a srpska reprezentacija ima šansu da prekine post poslije gotovo četvrtine vijeka i konačno nastupi na kontinentalnom šampionu nakon 2000. godine. Posljednji nastup, još pod nazivom Jugoslavija, bio je dok je selektor Stojković bio kapiten državnog tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC