• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanavaro tužan, jer završava karijeru

Kapiten reprezentacije Italije koja je 2006. godine u Njemačkoj osvojila titulu svjetskog šampiona Fabio Kanavaro (38) saopštio je u subotu da završava igračku karijeru.

 Kanavaro tužan, jer završava karijeru Izvor: MONDO

Legendarni štoper, rekorder po broju utakmica za Italiju (136) i jedini odbrambeni fudbaler koga je FIFA proslasila za igrača godine, odlučio se na ovaj korak jer su mu ljekari saopštili da njegovo koljeno nije više u stanju da izdrži napore profesionalnog fudbalera.

"Veoma sam tužan. Fudbal je za mene sve u životu", rekao je Kanavaro, koji je prethodnu sezonu odigrao u dresu Al Ahlija iz Emirata, u kojem će ostati da radi kao tehnički savjetnik.

Kanavaro je rođen u Napulju gdje je i počeo karijeru. Iz Napolija je prešao u Parmu gdje je i postao reprezentativac, a zatim je igrao za Inter, Juventus, Real Madrid, ponovo Juventus i na kraju Al Ahli.

Za Italiju je debitovao 1997. godine u prijateljskom meču sa Sjevernom Irskom, odigrao je 136 utakmica, postigao dva gola, učestvovao na četiri svjetska i tri evropska prvenstva.

U dresu "azura" osvojio je sjvetsku titulu 2006. godine, a sa mladom reprezentacijom bio je dva puta šampion Evrope (1994, 1996). Osim što je 2006. godine proglašen za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA, dobio je i Zlatnu loptu "Frans fudbala".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC