• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Borac odustao od Brazilaca!

Banjalučki Borac definitivno je odustao od dovođenja dvojice Brazilaca koji su u ponedjeljak trebali biti predstavljeni kao nova pojačanja!

 MONDO: Borac odustao od Brazilaca! Izvor: MONDO

Dugo očekivani brazilski fudbaleri Gabrijel Markos Korsato i Andre Luiz Diaz Nasimento n stigli su prije nekoliko dana u Banjaluku gdje su se pridružli treninzima i najavljeno je da će u ponedjeljak biti predstavljeni kao najnovija pojačanja Borca, ali do toga ipak neće doći, potvrđeno je MONDU iz uprave Borca.

Čelnici kluba odlučili su da ipak ne potpišu ugovor sa dvojicom Brazilaca jer smatraju da Korsato i Andre Luiz nemaju kvalitet za redove šampiona BiH, a njihovi prethodni angažmani ne ulijevaju povjerenje upravi kluba.

“Nećemo potpisati ugovor sa Brazilcima jer, Borac ne želi da plaća skupe igrače koji dolaze iz nižerazrednih klubova. Korsato je igrao kiparsku drugu ligu u klubu koji je ispao u treću ligu i nije bio standardan. Kada smo saznali te podatke da nije čak ni igrao objašnjenje je bilo kao da je on bio povrijeđen. Nama ne trebaju takvi igrači, to je isto kao da dovodimo igrače iz BSK-a. Andre Luiza nema ni u centralnom sistemu profesionalnih igrača u Brazilu, on je igrao neku nižerazrednu ligu i takav igrač ne bi bio pojačanje za Borac“, rekao je za MONDO direktor Borca Radmilo Šipovac.

On je dodao da je odluka uprave uprave definitivna, čak i ako trener Zvezdan Cvetković koji ih je pozvao u Borac nakon što ih je gledao u Brazilu u provincijskoj ligi, bude imao drugačije mišljenje.

"Oni su tražili platu veću nego što imaju naši igrači, a to nisu igrači kakve je Zvezdan Cvetković obećavao da će dovesti", dodao je Šipovac.

Nakon odustajanja od dovođenja dvojice Brazilaca Borac bi trebao da dovede nekadašnjeg fudbalera crveno-plavih Sašu Kajkuta.

"On je dijete Borca, u kontaktu smo s njim i trebalo bismo još sjesti i dogovoriti se s njim, tako da vjerujem da će on doći u Borac“, rekao je Šipovac.

S druge strane, Borac je ostao bez Darka Maletića koji je nedavno produžio ugovor na pola godine i trebao biti u kombinaciji za utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife, ali je u međuvremenu dobio ponudu iz Kazahstana.

"On je otišao tamo na probu, ukoliko prođe on odlazi u Kazahstan“, rekao je Šipovac.

(G.A. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC