• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eduardo za MONDO: Luizao? Nisam vjerovao

Brazilski napadač iz Partizana u razgovoru za MONDO nahvalio zemljaka koji je došao na probu. Luizao: "Baš veliki klub".

 Eduardo za MONDO: Luizao? Nisam vjerovao Izvor: MONDO

Partizanu je pod hitno potreban desni štoper. U duelima sa Škendijom trener Aleksandar Stanojević vjerovatno će koristiti svog imenjaka Rankovića kao alternativu, ali mu je neophodno trajno rješenje.

Sportski direktor Mladen Krstajić pregovara sa, kako je rekao, nekolicinom stranih štopera, a na probu je stigao Luis Karlos Nasimento Žunior ili kraće Luizao.

"Nisam mogao da vjerujem da ga Partizan dovodi", poručio je njegov zemljak Eduardo, koji je nedavno stigao među crno-bijele.

Njih dvojica su se sprijateljili dok su zajedno nastupali za mlađe reprezentativne selekcije "karioka".

Statistika ne govori u prilog da je 24-godišnji defanzivac vrijedan takve reakcije Eduarda, jer se Luizao u posljednje četiri godine šetao od Švajcarske preko Brazila do Uzbekistana, pa opet do domovine, a nigdje se nije naigrao.

A slovio je za velikog talenta. Svojevremeno je u reprezentaciji "do 20 godina" na Svjetskom prvenstvu 2007. bio kapiten i Alešandre Patu, sadašnjoj vedeti Milana, Davidu Luizu, igraču Čelsija... Međutim, kada ga je Luis Felipe Skolari odveo u Uzbekistan, preciznije u Bunjodkor, kola su mu krenula nizbrdo.

Ipak, Eduardo tvrdi da se radi o vanserijskom igraču.

"Poznajemo se nekoliko godina i o njegovim igračkim kvalitetima neću da pričam, to ćete vidjeti. A kao čovjek - tvrdim da mu je profesionalan odnos prema poslu vrlina i da radi za ekipu", izjavio je Eduardo za MONDO.

"Mnogo mi je drago što je ovdje, ne samo zato što imam zemljaka pored sebe, već i tako dobrog igrača na poziciji na kojoj smo trenutno u deficitu. Siguran sam da će ostati", dodao je Eduardo.

Luizao je u petak uveče odradio prvi trening u Zemunelu. Namjera mu je da se nametne Stanojeviću i saradnicima kako bi mu srpski prvak ponudio ugovor. Prvu priliku imaće već u subotu na utakmici protiv Jagodine.

"Dosta sam ranije slušao o Partizanu, ali tek sada vidim koliko je veliki klub", poručio je 184 centimetara visoki fudbaler za MONDO.

"Kakav je ovo Sportski centar i kako su ljudi posvećeni poslu... A i ekipa mi djeluje odlično. Nadam se da ću ostati", zaključio je Luizao.

(R.J., MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC