• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Dobar napad, šuplja odbrana

Željezničar je relativno uspješno završio pripreme u Sloveniji i vratio se u Sarajevo. Trener "plavih" Amar Osim je zadovoljan, ali i zabrinut.

 Osim: Dobar napad, šuplja odbrana Izvor: MONDO

Od početka priprema tim sa Grbavice remizirao je s Mariborom (3:3), Jablonecom (2:2) i Zadrom (2:2), izgubio od Šturma (0:1), a pobijedio finalistu turskog Kupa Istanbul BB (4:3).

Osim je u svemu vidio dobar napad i šuplju odbranu... Napadači su postigli 11 golova, ali je isto toliko lopti završilo u mreži golmana Elvisa Karića.

"Činjenica je da smo postigli, ali i primili puno golova, od kojih je većina plod naših grešaka. Protiv Maribora i Šturma smo namještali bespotrebne ofsajde, a tek nam je možda Istanbul dao golove nakon nekog pritiska", rekao je Osim.

Od pozitivnijih stvari trener Želje posebno se osvrnuo na novo pojačanje - Sulejmana Smajića.

Generalka za nastup u drugom pretkolu Lige Evrope i susret s moldavskim Šerifom odrađena je protiv Mladosti (3:0) i Krajišnika (2:0), a Osim je naglasak stavio na igrače koji su manje igrali. Do utakmice s timom iz Moldavije ostala su još četiri dana.

"Moldavci su favoriti, ali uz malo sreće, možemo se nositi s njima. Između nas i Hapoela bila je pretjerana razlika u kvalitetu, ali sa Šerifom je drugačije. Jesu bolji, ali razlika nije toliko izražena. Protiv Šerifa trebaće nam jako dobar dan da bismo ostvarili dobar rezultat. Ne obaziremo se na njih i njihov kvalitet, već samo na svoje mogućnosti. Zato kažem da moramo biti blizu maksimuma da bismo imali neku nadu za prolaz dalje", podvukao je Osim.

(MONDO, foto: Zvanični sajt Želje)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC