• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Inđija: Karadžićeva odluka neprihvatljiva

"Očekujemo da predsjednik FSS promijeni svoj stav i dozvoli prisustvo sjednici IO našim predstavnicima", stoji u saopštenju kluba iz Inđije.

 FK Inđija: Karadžićeva odluka neprihvatljiva Izvor: MONDO

Fudbalski klub Inđija saopštio je poslije odluke predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića koji je odbio zahtjev tog kluba da njegovi predstavnici prisustvuju sjednici Izvršnog odbora, da je takva odluka "neprimjerena i neprihvatljiva".

IO FSS u ponedjeljak u podne na sastanku u Staroj Pazovi odlučiće koji klub će popuniti upražnjeno mjesto u Superligi Srbije, nastalo odustajanjem beogradske ekipe BASK.

"U situaciji kada će na pomenutoj sjednici biti donijeta veoma važna odluka za budućnost našeg fudbalskog kluba očekujemo da predsjednik FSS promijeni svoj stav i dozvoli prisustvo sjednici našim predstavnicima kako bi dobili priliku da članovima IO iznesemo svoje argumente zbog kojih smatramo da bi Inđija i sljedeće godine trebalo da se takmiči u Jelen Superligi Srbije. Podsjećamo javnost da je Izvršni odbor FSS samo izvršni organ skupštine FSS čiji je FK Inđija punopravni član. Iz tog razloga smatramo da imamo puno pravo da prisustvujemo sjednicama ovog organa, te da nam to pravo niko ne može uskratiti", poručio je u saopštenju predsjednik Upravnog odbora Inđije Slavko Puvača.

Želju da se naredne sezone takmiče u najvišem rangu srpskog fudbala istakli su Novi Pazar, koji je prošlu sezonu završio kao treći u Prvoj ligi i Inđija, koja je bila pretposljednja na tabeli Superlige.

"Ni u jednom normalnom demokratskom društvu ne postoji 'tajnost' u radu kakva se očigledno sprema kada je ova sjednica u pitanju. Zbog toga, očekujemo da javnost bude upoznata s tim ko je i kako od članova IO FSS glasao, jer su lična odgovornost i javnost u radu temelj demokratskog društva, a nadamo se i FSS", navodi se u saopštenju.

FK Inđija navodi da će "u protivnom, s pravom posumnjati da kriterijumi zbog kojih će jedan od klubova popuniti Superligu neće biti plan, program i uslovi za takmičenje, već da će odluka biti donijeta na osnovu političkih i finansijskih pritisaka", dodaje se u saopštenju Inđije uz napomenu da očekuju od Karadžića, koji će i predsjedavati sjednicom, "da prije sastanka nama i javnosti obrazloži kojim će se to kriterijumima voditi on i članovi Izvršnog odbora prilikom donošenja odluke".

"Ukoliko se bude primjenjivao član propozicija o takmičenju u Jelen Superligi Srbije, kako je to bio slučaj i ranije, onda s pravom očekujemo da odluka bude pozitivna za naš fudbalski klub jer smo, za razliku od naših konkurenata, jedini ispunili sve uslove propisane tim članom", stoji u saopštenju FK Inđija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC