• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen Jildirim, Fener bez titule?

Fenerbahčeu prijeti oduzimanje titule nakon hapšenja predsjednika Kluba zbog namještanja utakmica. Navijači uz svog predsjednika.

 Uhapšen Jildirim, Fener bez titule? Izvor: MONDO

Predsjednik turskog prvaka Fenerbahčea Aziz Jildirim uhapšen je u nedjelju pod optužbom da je učestvovao u namještanju utakmica nacionalnog prvenstva.

Turski mediji javljaju da, ukoliko se dokaže krivica Jildirima, Fenerbahčeu prijeti oduzimanje ovogodišnje šampionske titule.

Hiljade navijača najpopularniheg turskog kluba izašlo je u nedjelju na ulice Istanbula, pružajući podršku Jildirimu, koji se u pritvoru pridružio grupi od 25 osumnjičenih za nameštanje utakmica, među kojima su još dvojica funkcionera Fenerbahčea.

Osumnjičeni se terete da su učestvovali u podmićivanju i prevarama na 19 utakmica Prve i Druge turske lige. Fenerbahče je, inače, dobio 16 od 17 poslednjih utakmica minule sezone, pa je pretekao dugo vodeći Trabzon i zbog bolje gol-razlike osvojio rekordnu 18. titulu državnog prvaka.

Nakon hapšenja Jildirima, Fenerbahče je suočen s mogućnošću oduzimanja titule, kao što se to dogodilo torinskom Juventusu, koji je zbog sličnog skandala lišen titula prvaka Italije 2005. i 2006. godine.

Klubu takođe prijeti i izbacivanje u niži rang takmičenja.

Turska vlada ranije je najavila energičnu borbu protiv huligana i namještanja fudbalskih utakmica, a dokazana krivica predviđa i zatvorsku kaznu do 12 godina.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC