• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Nemamo rješenje!

Trener Partizana priznaje da će u srijedu protiv Škendije morati da pošalje na teren prinudnu odbrambenu četvorku.

 Stanojević: Nemamo rješenje! Izvor: MONDO

Ako je uigrana odbrana polazni osnov za jaku i uspješnu ekipu, onda Partizanova "kuća" trenutno počiva na dosta klimavim temeljima.

Dovoljno je reći da Aleksandar Stanojević na startu kvalifikacija za Ligu šampiona neće moći da računa ni na jednog fudbalera koji je u finišu prethodne sezone bio standardni član odbrane!

Bekovi (Miljković i Lazevski) su povrijeđeni, jedan štoper je završio karijeru i postao sportski direktor, a drugi je prije nekoliko dana prodan Mančester sitiju.

Predsjednik kluba Dragan Đurić, očigledno, ne misli da je to veliki problem, jer je poslije odlaska Stefana Savića dao izjavu u stilu: "E, ako treba da se plašimo Škendije..."

Opasno je što se Đurić u datoj situaciji postavio kao običan navijač Partizana, koji očekuje lagan prolaz u treće kolo na osnovu klupskog rejtinga i minulog rada na međunarodnoj sceni!

Čak i ako pređemo preko potcjenjivačkog odnosa prema prvaku Makedonije - koji neće unaprijed potpisati kapitulaciju, samo zato što je na drugoj strani "strašni" Partizan - postavlja se pitanje: šta poslije Škendije, kada se crno-bijeli namjere na ozbiljnijeg rivala?

To je briga koju ovih dana brine šef struke Aleksandar Stanojević.

Iako pripreme traju već četiri nedjelje, Stanojević mnogo toga u odbrani mora da uigrava ispočetka, a moraće još jednom - sa štoperom koji će tek biti doveden, ili sa Brazilcem Luizaom, kada se ovaj adaptira na novu sredinu i "upristoji" po pitanju fizičke spremnosti.

"Rekao sam da je ovo novi tim, koji će imati oscilacija i problema. Ukupno sam zadovoljan urađenim i mislim da spremni dočekujemo Škendiju, ali navijači moraju da budu strpljivi. Kada promijenite cijeli tim, oscilacije su normalne", pokušao je Stanojević da bude staložen poslije poraza od Jagodine (0:1) u poslednjoj proveri.

Međutim, na direktno pitanje izvještača "Sport Networka", da li ima čovjeka koji će da poveže odbranu i zamijeni Savića, dao je jasan odgovor.

"Za sada nemamo adekvatna rješenja, imamo samo prinudna i to sada uvježbavamo. Ne brine me samo odbrana, nego i napad, jer ofanzivne akcije kreću od te (posljednje) četvorice igrača... Sve to nam zadaje probleme, ali vjerujem da ćemo ih riješiti".
Stanojević je objasnio da nije toliko strašan poraz od osrednjeg srpskog superligaša, jer je u tom meču ekipa manje griješila nego u pobjedi od 3:0 nad makedonskim Metalurgom!

Kako i da ne bude grešaka?

Iskusni Aleksandar Ranković doveden je poslije povrede imenjaka Miljkovića i očekivalo se da će zaigrati uz desnu aut liniju. Međutim, doskorašnji član Den Haga sada mora da "krpi" ekipu na štoperskoj poziciji!

Luizao je debitovao protiv Jagodine, ali izgleda da nije oduševio ni Stanojevića ni izvještače medija sa "zatvorene" trening utakmice.

"Nemamo rješenja, to je evidentno", ponovio je trener.

"Sačekaćemo još neki period, rano je za davanje ocjena", prokomentarisao je nastup Brazilca.

Dvomeč sa Škendijom je na pragu, a eventualni neuspjeh predstavljao bi žestok udarac četvorostrukom uzastopnom prvaku države i učesniku grupne faze Lige šampiona 2010.

Stanojević zato mora u bitku sa onim što ima.

Imajući u vidu muke na koje je stavljen (a koje predsjednik Đurić smatra "slatkim", jer Stanojević "ima najbolje igrače u zemlji i najbolje uslove za rad, možda i u Evropi"), nije čudno što osjeća potrebu da se obrati i navijačima.

"Uželjeli smo ih se, nadamo se da su se i oni uželjeli nas. Pozivam ih da dođu u što većem broju i da nam pomognu u vrlo važnoj utakmici na početku sezone".

Srijeda, 20.45 časova. Stadion u Humskoj 1.

(I. B. - MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC