• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac u Izraelu bez bijele zastave

Trener Borca Zvezdan Cvetković i prvotimac Boris Raspudić optimisti pred meč sa Makabijem iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 Borac u Izraelu bez bijele zastave Izvor: MONDO

Fudbaleri Borca otputovali su u ponedjeljak u Izrael gdje će igrati meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife. Pogledajte foto-galeriju!

Borac će prvo u Budimpeštu, a zatim preko glavnog grada Mađarske u Tel Aviv, a potom u Haifu, gdje ga čeka 90 paklenih minuta protiv renomiranog protivnika na izraleskoj vrućini, ali atmosfera u Borcu je odlična i svi ističu da idu da ostvare dobar rezultat.

Trener Borca Zvezdan Cvetković zadovoljan je obavljenim pripremama i istakao je da šampion BiH u Izrael ide po povoljan rezultat.

„Gledali smo njihove utakmice na pripremama protiv jakih protivnika, ali te prijateljske utakmice nisu toliko važne. Više su nam značile utakmcie koje smo gledali preko DVD-a iz njihovog prvenstva. Drago mi je da su igrači shvatili da mi imamo šansu. Bio bih zadovoljan prije svega da odigramo dobru utkamicu, ako odigramo dobru utakmicu biće i dobar rezultat, a to je sve osim poraza“, rekao je Cvetković.



Šef stručnog štaba rekao je da je manje više poznat tim koji će istrčati na megdan Makabiju, a najavio je odgovornu igru, ali to ne znači i da će se Borac samo braniti.

„Igraćemo u formaciji 4-2-3-1, zonski ćemo se braniti, vježbali smo to sve ove dane i nećemo sigurno to mijenjati, jedino ako se nešto desi, nekakve povrede ili nešto. Ako idemo tamo samo da se branimo onda smo u velikim problemima. Idemo tamo igrati jednu malo zatvoreniju varijantu, ali igraćemo fudbal, nećemo stati svi u šesnaest pa koliko izdržimo. To ne dolazi u obzir“, istakao je Cvetković.

Da ne želi samo da se brani potvrđuje i njegov odgovor na pitanje da li je važnije postići pogodak ili sačuvati svoju mrežu na gostovanju.

„Bilo bi idealno zabiti gol. Što više golova“, rekao je Cvetković.

Ukoliko Borac zabije gol to će biti njegov prvi pogodak u gostujućim utakmicama u evro-kupovima još od 2. oktobra 1975. godine i utakmice sa Limelanžom, a prvotimac Borca Boris Raspudić nada se da će ta tradicija ipak biti srušena.

„Jeste dug put i možda i ostavi traga na nama, ali mislim da imamo veći motiv jer oni su dokazana ekipa u Evropi a mi nismo. Probaćemo da postignemo pogodak i srušimo tu neugodnu tradiciju.

Trener Cvetković je svjestan i najvećih opasnosti koje prijete njegovom timu.

„Najjači igrači su Katan, odličan igrač, reprezentativsac Izraela, igrao je u Vest Hemu. On je pokretač akcija, ima slobodu, napdač je i vezni i paker, radi se o stvarno dobrom igraču. Osim njega tu je Bokoli, dobar vezni igrač, pokretljiv. Magrašvili koji je sada doveden će sigurno igrati lijevog beka, jer igrač koji je igrao na toj poziciji nije ni prijavljen za ovu utakmicu“, rekao je Cvetković.



Svjestan je Cvetković da će Borac u dvomeču sa izraelcima biti znatno oslabljen za Darka Maletića koji se pripremao sa ekipom, ali je zatim otišao u kazahstanski Aktobe s kojim je potpisao ugovor na godinu i po.

„Jedino što nam nije leglo je odlazak Darka Maletića, ali imali smo takav dogovor s njim i ispoštovali smo ga. Njemu želimo mnogo sreće, potpisao je na godinu i po, siguran sam da će on tamo igrati. Kad izgubite jednog takvog kvalitetnog igrača sigurno da on nedostaje, to je svima jasno“, dodao je Cvetković.

Trener Borca ipak ima apsolutno povjerenje u svoju ekipu i ističe da nema razloga za strah.

„Tamo nas čeka i vrućina i vlaga, ali siguran sam u samo jedno, a to je da se naši igrači neće prestrašiti, ovo je podneblje hrabrih ljudi, hrabrih muškaraca i siguran sam da će takvi biti i na utakmici“ poručio je Cvetkovićem.

S tim se slaže i Raspudić .

„Naravno da sam optimista, da nisam ne bih ni igrao fudbal. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat, jer dobro smo radili u proteklom periodu i na nama je sad da taj rad krunišemo nekim pozitivnim rezultatom ako bi revanš bio zanimljiv. Dobra je atmosfera, priča se o Makabiju, pogotovo jer smo gledali njihove utakmice, još će atmosfera porasti kad sletimo u Tel Aviv ili kad budemo trenirali na tom terenu.
Nadam se da se nećemo prepasti, hrabri smo, imamo iskustvo od prošle godine protiv Lozane. Oni jesu kvalitetnija ekipam i favoriti, ali znamo da u fudbalu treba i malo sreće i nadam se da ćemo je imati više nego Makabi“, rekao je Raspudić.

Očekuje se da će izraelci napasti od samog starta i ukoliko Borac izdrži taj pritisak može se nadati povoljnom razultatu, smatra Raspudić.

„Nadam se da ćemo izdržati taj pritisak, da ćemo imati koncentracije, Dovoljno smo pametni i iskusni ali teško da ćemo izdržati ako se budemo samo branili, moramo biti i konkretni prema naprijed, rekao je Raspudić.



Cvetković priznao grešku sa Brazilcima

Borac je definitivno odustao od dovođenja dvojice brazilskih fudbalera koji su najavljeni kao velika pojačanja da bi se na kraju nakon dolaska u Banjaluku i samo nekoliko odrađenih treninga odustalo od potpisivanja ugovora.

„Ja sam jedini odgovoran, jedini krivac i svima se izvinjavam što sam napravio jednu grešku vjerujući jednom Brzailcu koji ima svoj fudbalski kamp s kojim sam bio u super odnosima. Preko njega su tri igrača otišla u Dinamo, Samir, Eto i Karlos međutim ovo što je napravio nije fer i tu greški isključivo snosim ja. Oni nisu ti igrači kakve tražimo, kakve sam ja zamislio i jednostavno bili su na probi, nisu zadovoljili i otišli su kući“, rekao je Cvetković.

Utakmica između Makabija i Borca igra se u srijedu od 19 časova, a revanš je u Banjaluci sedam dana kasnije.

Prodaja karata za revanš meč u Banjaluci počinje u utorak za zapadnu tribinu po cijenu od 20 KM i VIP ulaznice po cijeni od 30 KM, dok će se karte za istočnu tribinu moći kupiti od ponedjeljka po cijeni od 10 KM.

(G.A. – MONDO, foto: Borac-sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC