• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Finale Kupa Srbije i u drugim gradovima!

IO FSS donio odluku da za finalnu utakmicu Kupa Srbije mogu da konkurišu svi koji imaju uslove za Superligu.

 FSS: Finale Kupa Srbije i u drugim gradovima! Izvor: MONDO

Domaćin finalne utakmice Kupa Srbije od 2012. moćiće da bude bilo koji klub ili grad čiji stadion ispunjava uslove igranja u Superligi, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da svi zainteresovani mogu da podnesu kandidaturu za domaćina do 30. novembra 2011, a da će Izvršni odbor srpske kuće fudbala odluku o domaćinu donijeti do kraja godine.

Ukoliko se ne pojavi zainteresovana strana, domaćin finala biće određen po dosadašnjim pravilima. Pobjednik nacionalnog Kupa za 2012. biće poznat 16. maja.

Na sjednici IO FSS odlučeno je i da se ukinu inokosni disciplinski organi i da sve odluke donosi jedinstveni disciplinski organ FSS. Takođe, uvedene su uslovne i kombinovane kazne za igrače i klubove.

Klubovi koji ne izmire svoje obaveze prema igračima neće moći da registruju nove fudbalere, a klupske kazne ubuduće će morati da verifikuje disciplinska komisija FSS.

Trenerima će još malo da se "gleda kroz prste" kada je riječ o PRO licencama. U Prvoj ligi i u narednoj sezoni moćiće da radi trener sa "A" licencom, dok će u Superligi pravo vođenja ekipe sa "A" licencom imati samo oni koji još uvijek uče za trenera, ali da su pritom prošli dvije trećine časova.

Delegati IO FSS odbili su prijedlog Partizana, Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Beograda da i naredne sezone važi pravilo po kojem klubovi na terenu mogu da imaju pet stranaca, kao i inicijativa da se igrači iz pojedinih država iz okruženja tretiraju kao domaći igrači.

"Odluka da se smanji broj stranaca je donijeta i najavljena još prije dvije godine. Klubovi su imali dovoljno vremena da se pripreme za to pravilo. Naši igrači se u svim drugim državama osim u Srbiji tretiraju kao stranci, pa ne vidim zašto bi mi imali drugačiji stav", rekao je generalni sekretar FSS.

Takođe, određene su kazne za sudije finalne utakmice Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine, koja je prekinuta pri rezultatu 2:1 za crno-bijele u 82. minutu. Meč je kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 za Partizan.

Glavni arbitar pomenutog meča Slobodan Veselinović i njegov pomoćnik Saša Živković kažnjeni su sa po osam utakmica suspenzije i premješteni su u niži rang.

Delegat finala Miodrag Žuća Janković na svoje insistiranje neće više obavljati tu funkciju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC