• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaši izborili prvo finale Kupa Republike Srpske u istoriji: Krupa neće braniti trofej u Banjaluci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ekipa Laktaša prvi je finalista ovogodišnjeg Kupa Republike Srpske!

 Laktaši - Krupa polufinale Kupa RS Izvor: Promo/FK Laktaši/Tomislav Rogić

Drugoplasirana ekipe m:tel Prve lige RS stigla je do svog prvog finala u klupskoj istoriji zahvaljujući pobjedi u dvomeču nad Krupom u polufinalu ukupnim rezultatom 2:1.

Laktašani su poslije minimalnog trijumfa u kanjonu Vrbasu (0:1), u nedjelju na svom terenu remizirali u revanš utakmici.

LAKTAŠI - KRUPA 1:1 (1:0)

Domaći su poveli već u petom minutu pogotkom Bojana Markovića, koji je poslije udarca Borisa Ostojića i odbitka golmana Krupe Luke Damjanovića, samo ćušnuo loptu iz blizine u mrežu - 1:0.

Do odlaska na odmor, izabranici Miljana Bajića su imali još tri stopostotne šanse da praktično riješe pitanje pobjednika, ali Marković je dva puta bio neprecizan iz izglednih situacija. Treću priliku propustio je Igor Trivić, koji je nakon slobodnjaka Ognjena Škorića i odbrane Damjanovića, neometan promašio prazan gol.

Imali su i gosti nekoliko solidnih pokušaja, prvenstveno Nikola Dujaković, čiji je šut bio za malo neprecizan, a dobro je branio i Dragan Tadić, koji je zaustavio udarce Živka Bubića i Ajdina Redžića.

Pokušavali su učenici Vladimira Ilića da u nastavku stignu do izjednačenja, u 57. minutu u kaznenom prostoru Laktaša oboren je Miloš Perović, ali sudija iz Gradiške i njegov imenjak Miloš Gigović pokazao mu je žuti karton zbog simuliranja.

Tri minuta kasnije Tadić ponovo je odbranio šut Dujakovića,a potom i Srđana Mrzića, polako izrastavši u junaka svoje ekipe.

Rezervista Laktaša Filip Janković je poslije kontranapada u 80. minutu imao šansu da razriješi sve dileme, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio pored stative.

Janković je nedugo zatim pokušao da lobuje istrčalog golmana Damjanovića i ponovo bio za malo neprecizan.

Ipak, igrao se 89. minut kada je Ognjen Krneta izjednačio na 1:1, ali bilo je premalo vremena za Krupu da eventualno izbori penale.

Prošlogodišnji osvajač najmasovnijeg takmičenja u Srpskoj tako neće braniti trofej u finalnom duelu u Banjaluci, koji je na rasporedu 7. juna na Gradskom stadionu.

Drugi finalista biće poznat nakon što bude odigran revanš drugog polufinala između Zvijezde 09 i banjalučkog Borca, koji je bio planiran za danas (3. maj) u Ugljeviku, ali je susret odgođen nakon dogovora dva kluba zbog zgusnutog rasporeda.

LAKTAŠI: Dragan Tadić(G), Srđan Janjetović, Dalibor Milić, Mihajlo Amidžić (K), David Vuković, Ognjen Škorić, Igor Trivić, Boris Ostojić, Bojan Marković, Dejan Bosančić, Nikola Babić .

KRUPA: Luka Damjanović(G), Živko Bubić, Ajdin Redžić, Luka Babić, Miloš Radaković, Miloš Perović (K), Nikola Dujaković, Slobodan Đekić, Srđan Mrzić, Kristijan Penić, Predrag Ristanović .

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC