• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BASK - od elite, do fudbalske akademije

BASK, nesuđeni Superligaš završio u Trećoj ligi i ostao bez šestorice igrača, a finansijer ima nove planove: otvaranje fudbalske akademije!?

 BASK - od elite, do fudbalske akademije Izvor: MONDO

BASK iz Beograda sagradio je moderan stadion sa vještačkom travom, prvi takav u Srbiji, ubjedljivo izborio prvo mjesto u Prvoj ligi Srbije prošle sezone i obezbijedio plasman u elitni rang takmičenja i završio u Trećoj ligi, odnosno Srpskoj ligi grupa Beograd.
Izgleda da ovo može samo u Srbiji, ali može...

Mnogo bure u sportskoj javnosti izazvale su odluke Izvršnog odbora FSS. Nezadovoljni su Inđija (nije ostala u Superligi) i BASK (prebačen u Srpsku ligu), a zadovoljni Novi Pazar (promovisan u Superligu) i Kolubara (ostala u Prvoj ligi).

Inđijci su se oglasili svojim oštrim saopštenjem, u Novom Pazaru su slavili, a na Carevoj ćupriji u Beogradu su zbunjeni i razočarani. Tvrde, izigrao ih je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

"Upravo sam bio na stadionu, atmosfera je mučna", kaže za "Sportski žurnal" predsjednik BASK Slobodan Stanojević.

Crno-bijeli su odustali od učešća u Superligi, jer kažu da za to nisu imali uslove, ali su ostali i bez Prve lige. Sada im je za to kriv Karadžić.

"Nisam još svjestan posljedica takve odluke. Opasne se igre igraju... Samo 24 sata prije nego što se desio ovakav epilog, predsjednik saveza Tomislav Karadžić je izjavio da smo ispunili sve uslove i da ostajemo superligaši. Šta se u međuvremenu dogodilo, to samo on zna. Pričam pod jakim emocijama, ja sam u BASK od 1961. godine, ovo smatram svojim ličnim porazom", kaže Stanojević, koji je u međuvremenu ostao i bez prvog finansijera, Bojana Radovanovića.

On će, prema najavama, postati predsjednik Novog Pazara umjesto ministra Rasima Ljajića i tvrdi da će sa sobom povesti čak šestoricu igrača BASK. Da li je možda Radovanović čovjek na kojeg bi u BASK trebalo da budu ljuti? Izgleda da ne, jer Stanojević kaže da će Radovanović ostati "jedini izvor prihoda crno-bijelih".

"Druge izvore prihoda nemamo. Omogućili smo mu da izgradi sve što je napravio, a da, sa druge strane, on daje određeni mjesečni prihod klubu, tako će i da ostane", kaže Stanojević.

A, Radovanović ima nove planove...

On je već u Sandžaku i priprema svoj novi klub za premijerni nastup u Superligi Srbije. U Beogradu je finansirao izgradnju stadiona, ali je u Novom Pazaru dobio nekoliko hiljada navijača na svakoj utakmici.

"Novi Pazar ima najviše navijača, odmah iza Partizana i Crvene zvezde. Oni su još ranije zaslužili da u svom gradu gledaju superligaške utakmice i drago mi je što je došlo vrijeme da se to i dogodi", kaže Radovanović za "Sport".

Kada će postati predsjednik Novog Pazara?

"Još razgovaramo, a uskoro će i sjednica Skupštine, pa ne bih prejudicirao stvari", dodao je.

Što se BASK tiče, Radovanović hladnokrvno kaže da je i Prva liga Srbije mnogo za taj klub, koji je do juče finansirao i koji je u sezoni 2010/11 bio ubjedljivo prvi u tom rangu takmičenja, ispred Radničkog iz Kragujevca i Novog Pazara.

"Da, BASK će igrati u Srpskoj ligi. Ako se izjasnite da nemate uslove za takmičenje u Superligi, onda ih nemate ni za Prvu ligu!", tvrdi Radovanović, koji najavljuje da će na stadionu na Carevoj ćupriji uskoro biti otvorena fudbalska akademija!?

"Ono što je najnovije je da će na stadionuna Carevoj ćupriji biti otvorena fudbalska akademija pod patronatom jednog poznatog evropskog kluba! To je sve što u ovom trenutku mogu da kažem, a BASK će naravno igrati u Srpskoj ligi", otkrio je nove planove Radovanović, vjerovatno budući predsjednik Novog Pazara, finansijer BASK i jedan od osnivača izvjesne fudbalske akademije na stadionu BASK.

Javnost će uskoro saznati i koju će šestoricu igrača iz BASK Radovanović "povući" sa sobom u Novi Pazar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC