• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKA JUNIORS GRADI STADION OD 112.000 MJESTA? Bombonjera odlazi u prošlost - ovako će izgledati novi dom (VIDEO)

Kultni stadion bi mogao da ode u istoriju, a da nedaleko od njega nikne novo nevjerovatno fudbalsko zdanje.

 Boka juniors planira da gradi novi stadion Izvor: YouTube/screenshot/MundoBocaTV

Jedan od najpoznatijih svjetskih stadiona odlazi u istoriju. Čuvena "Bombonjera", dom fudbalera Boke juniors, biće stavljen van funkcije čim velikan argentinskog fudbala nedaleko odatle izgradi svoju novu kuću - stadion koji će se zvati "Nueva Bombonera". Na društvenim mrežama je ova informacija izazvala ogromnu pažnju, a već su se pojavili i snimci kako bi novi stadion trebalo da izgleda.

On će biti samo kilometar udaljen od stare lokacije, a biće izgrađen na neobičnom mjestu. Kako se može vidjeti na snimcima, novi stadion Boke juniors biće napravljen u blizini mjesta na kojem se rijeka Matanza uliva u Atlantik, što će dodatno doprinijeti atraktivnosti ovog stadiona. Pogledajte kako bi trebalo da izgleda:

Predsjednički kandidat na klupskim izborima Horhe Reale jedan je od najglasnijih zagovornika teorije da je Boki potreban novi stadion. Po njegovim riječima, postojeći objekat je premali za armiju navijača jednog od dva najpopularnija kluba u Argentini, pa bi izgradnjom novog doma taj problem trebalo da bude riješen.

Stadion Alberto J. Armando, odnosno "Bombonjera", trenutno ima kapacitet od 54.000 sjedećih mjesta, dok Boka juniors ima preko 315.000 registrovanih članova. Impresivan rezultat, rekordan za Južnu Ameriku, natjerao je klub da razmišlja kako bi veći broj navijača mogao da posjećuje utakmice, pa bi stadion "Nueva Bombonera" trebalo da bude duplo veći. Trenutno se priča o kapacitetu od čak 112.000 navijača

Ranije su postojale ideje da Boka juniors otkupi zemljište oko postojećeg stadiona i da napravi i četvrtinu tribinu što bi stadionu dalo asimetričnost. Zbog tog poteza bi se kapacitet podigao za dvadesetak hiljada mjesta, ali je sada mnogo vjerovatnije da će se plavo-žuti odlučiti za izgradnju novog stadiona. Na sljedećem snimku, od trećeg minuta, možete vidjeti kako će izgledati stadion.

Novi stadion Boke.
Izvor: Youtube/MundoBocaTV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC