• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Rad protiv legije stranaca

U četvrtak, Rad igra prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Olimpijakosa iz Volosa. Argentinci mozak ekipe, imaju i svog Žigića.

 LE: Rad protiv legije stranaca Izvor: MONDO

Poslije dvije decenije Rad će na evropskoj sceni ponovo igrati sa Olimpijakosom. Ali, ne sa onim poznatijim iz Pireja, već sa ekipom sa Egejskog mora.

Olimpijakos Volos je samo na papiru tim iz Grčke. U svom sastavu ima čak 16 stranaca, od kojih su najbrojniji Argentinci (ima ih pet), ima i Švajcaraca, Francuza, Mađara, Slovaka...

Trener Rada Slavko Petrović dobro je skenirao protivnika, a kada ga slušate mislite da će "građevinari" u dvomeču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv "pravog" Olinmpijakosa. Jer, po treneru Rada, ekipa iz Volosa gotovo da nema mane.

"Riječ je o vrlo iskuskoj ekipi, imaju strahovitu kontru, igraju presing u srednjoj zoni i to rade perfektno, igrači na lijevom i desnom boku su vrlo brzi. Mozak ekipe je Argentinac Leandro Alvarez, koji igra zadnjeg veznog i od njega sve kreće. Odlični suu duel igri, brzo se vraćaju iza lopte...Moraćemo da ih napadnemo sa boka", rekao je novinarima Petrović, nakon što je prethodne dane proveo analizirajući igru narednog rivala Rada.

Ono što je karakteristično za Olimpijakos iz Volosa je što ima svog Nikolu Žigića. Riječ je o Argentincu Huanu Martinu, koji je visok 1,95 centtimetara i koji odlično igra glavom.

U pojedinim mečevima koje smo gledali na DVD primjetili smo da preskaču sredinu i da lopte idu na Martina, rekao je Petrović.

Ipak, stručni štab ekipe sa Banjice uočio je i mane Olimpijakosa. Ali, o tome nisu željeli javno, sačuvali su savjete za svlačionicu.

"Imamo dovoljno motiva da uđemo u ovaj meč, jer nam se stvorila idealna šansa da u 3. kolu dobijemo lakšeg protivnika i odemo stepenicu više. Zato očekujem od svojih igrača da igraju bolje nego protiv Tre Pene iz San Marina", rekao je trener Rada.

Petrović bi bio zadovoljan i da se prvi meč završi neriješenim rezultatom, jer je primjetio da grčka ekipa ima problema u građenu igre na svom terenu.

Ali, nesumnjivo je da bi pobjeda na Banjici bez primljenog gola, Radu olakšala život pred revanš...

Ono što je ljudima u Radu zasmetalo jeste to što ponovo neće biti televizijskog prenosa za Srbiju. Iako je Rad bio jedini srpski tim koji je igrao u Evropi u 1. kolu kvalifikacija. Sada im nije pravo što će ljubitelji fudbala u Srbiji ponovo biti uskraćeni za sliku sa stadiona Obilića.

Petrović nema problema sa zdravstvenim stanjem svojih igrača. Svi su orni za meč, a Petrović nije krio ni tim. Biće isti onaj koji je igrao u revanš meču sa Tre Pene.

To znači da će na teren stadiona Obilića izaći ovaj tim: Danilović - Pantović, Pajović, Mitrović, Leković, Milivojević, Mrkela, Jovanović, Stanojević, Andrić i Kojić.

Rad - Olimpijakos Volos, četvrtak, 17 časova, stadion Obilića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC