• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić: Zvezdi je potrebna Evropa

Odbrambeni igrač Crvene zvezde vjeruje da će ekipa obradovati navijače i konačano početi da bilježi dobre rezultate u Evropi i domaćim takmičenjima

 Tošić: Zvezdi je potrebna Evropa Izvor: MONDO

Crvena zvezda će od srpskih klubova posljednja početi borbu za Evropu. Rad je već startovao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Partizan u srijedu kreće u pohod na Ligu šampiona, dok će se Vojvodina u četvrtak pridružiti "građevinarima".

Zvezdu prvi evropski izazov očekuje krajem jula - u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pred crveno-bijelima je težak ispit, prije svag svog činjenica da bi se još jedna prerana eliminacija veoma loše odrazila na klub, igrače, navijače...

Duško Tošić iza sebe ima sušnu godinu na "Marakani" i svjestan je koliko prve takmičarske utakmice mogu da odrede dalji tok sezone.

"Sada ne smijemo da kiksnemo. Zvezdi je potrebna Evropa, ne samo klubu već i Srbiji, a pogotovo našim navijačima. Moramo, kako znamo i umijemo, da uđemo u Evropu, makar da prođemo to prvo kolo. Poslije ćemo da razmišljamo o drugom protivniku", počeo je Tošić.

Defanzivac crveno-bijelih je uvjeren da tim ima kvalitet za dobar rezultat. Poslije priprema u Beogradu i na Zlatiboru, ekipa već nekoliko dana trenira Austriji.

Počelo je baš malerozno povredom Pašeka, ali ostatak priprema protiče prema očekivanjima. Teži, kondicioni dio je pri kraju, tako da na red dolazi period koji igrači mnogo više vole - utakmice i rad sa loptom.

"Mislim da smo svi zadovoljni kako treniramo i radimo. Sad nam predstoji lakši dio, sa loptom. Polako ulazimo u naš ritam i vjerujem da ćemo spremno dočekati prvu utakmicu u Evropi (28. juna)", ističe Tošić.

Po njegovom mišljenju dovedena su odlična pojačanja, a i tim se potpuno adapitirao na rad Roberta Prosinečkog.

"Još uvijek nismo odigrali nijednu zvaničnu utakmicu, ali mislim da je ekipa jača. Došli su Miloš Dimitrijević, Nenad Kovačević i Bruno Mezenga. Oni su vrhunski igrači, a iza nas je i šestomjesečni rad sa Robertom Prosinečkim. Ova sezona je presudna, ne samo za klub već i za sve nas. Moramo da osvojimo barem jedan trofej", ocijenio je 26-godišnji Zrenjaninac.

Posljednji je na "Marakanu" stigao povratnik Nenad Kovačević.

"Znamo se. Piksi je veliko pojačanje Crvene zvezde, iskusan je. On je Zvezdino dijete i zna kakvi su ciljevi kluba. Mnogo smo dobili njegovim dolaskom i mislim da će uz još jedno pojačanje to biti prava Zvezde", rekao je Tošić dok su mu sa strane saigrači skandirali dobro poznatu navijačku pjesmu: "Jedan je Tošić kapiten..."

Tošić je prošle sezone zbog problema sa štoperima bio prinuđen da igra na poziciji centralnog beka. Ipak, kako sam kaže, mnogo više voli igru uz lijevu aut-liniju.

"Moja pozicija je lijevi bek. To sam igrao 10 godina. Ipak, Zvezdu su zimus i jesenas poterali maleri sa štoperima. Nije bilo Vilote, Mihajlovića, Adija... Morao sam da uskačem i pomažem, što je normalno. Sada opet nema Adija, Ćosa je sa reprezentacijom, a Mihajlović se tek vraća u ritam. Volio bih da igram beka, ali to će trener odlučiti", zaključio je Duško Tošić.


Čini se da od igrača Zvezde Kadu ima najviše obaveza na pripremama.

Pored toga što mora da izvršava sve obaveze koje nametene Prosinečki, a one nisu nimalo lake, zbog poznavanja srpskog jezika pomaže i oko komunikacije ostatka ekipe sa strancima Mezengom, Evandrom i Borhom.

"Kadu mnogo priča i pomaže, a para nema. Nema više ni prevođenja", šali se Kadu.

Sve veći broj igrača iz Juže Amerike u Zvezdi utiče na sve bolje raspoloženje kod Brazilca.

"Lakše je kad su tu Mezenga, Evandro i Borha. A, i njima je bolje uz nas jer su se lakše prilagodili. Mi im sve objasnimo šta treba, a i šef govori španski odlično pa on sam kaže njima sve".

Omaleni fudbaler je i odmor iskoristio za treninge.

"Nisam odmarao jer sam u Brazil ponio program i radio sam kako su mi rekli. Zato mi sada nije teško da sve uradim kad trener kaže. Dajem maksimum i sigurno ću to raditi i kad počne sezona. Pripreme idu odlično. Baš dobro. Radimo super i svi smo zdravi, što je važno. Osim, naravno Pašeka koji je zaista imao mnogo nesreće, a odličan je igrač", naglasio je Kadu, koji očekuje da Zvezda naredne sezone zablista punim sjajem.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC