• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Turci mogu u Ligu šampiona

Uprkos silnim hapšenjima i optužbama da su namještanjem utakmica stigli do Lige šampiona, UEFA dozvolila Feneru i Trabzonu da igraju Ligu šampiona.

 UEFA: Turci mogu u Ligu šampiona  Izvor: MONDO

Evropska fudbalska unija (UEFA) dozvolila je turskim klubovima Fenerbahčeu i Trabzonsporu da učestvuju u Ligi šampiona, iako su funkcioneri oba kluba hapšeni u istrazi o korupciji.

"Ovo je složen slučaj. Prema informacijama koje smo dobili, zaključili smo da ne postoji ništa u pravilima i statutu Uefe na osnovu kojih bismo odbili ulazak bilo kom klubu koji je dio istrage u Turskoj", navodi se u saopštenju iz Niona.

UEFA je tako prihvatila prijedlog Fudbalskog saveza Turske (TFF) da dozvoli učešće ovim klubovima u najprestižnijem klupskom fudbalskom takmičenju, uprkos brojnim tvrdnjama da su ekipe podmićivale i namještale mečeve da bi došli do prva dva mjesta u prvenstvu.

Trabzon će učestvovati u žrijebu za treće kolo kvalifikacija, dok šampion Fenerbahče ima obezbijeđen direktan plasman u fazu po grupama Lige šampiona.

TFF je u ponedeljak odlučio da odloži pravne akcije prema klubovima dok se ne donesu sudske presude. Liga šampiona zahtijeva pisane garancije da klubovi nisu namještali mečeve od 2007. godine.

Evropska kuća fudbala upozorila je, međutim, da klubovi mogu biti kažnjeni "čak i poslije ulaska u takmičenja UEFA".

"Odluka da se klub isključi iz takmičenja ili iz bilo kog drugog evropskog takmičenja na neki broj godina može biti donijeta bilo kada ako se ispostavi da se klub kvalifikovao putem manipulacije ili korupcije", piše se u saopštenju UEFA.

Navodi se i da UEFA pomno i svakodnevno prati situaciju i da je u stalnom kontaktu sa TFF-om po tom pitanju.

Tužioci su optužili desetine osumnjičenih, uključujući i predsjednika Fenerbahčea, da je namjestio 19 prvoligaških i drugoligaških utakmica.

Predsjednik Trabzonspora u ponedeljak je priveden zbog ispitivanja.

Fenerbahče je osvojio titulu zahvaljujući boljoj gol-razlici, pošto je u završnici pobijedio u 16 od posljednjih 17 utakmica. Bursaspor je bila treća, a da je TFF reagovao, mogla je da postane šampion i učestvuje u unosnoj Ligi šampiona.

Policija je u utorak privela još osumnjičenih, uključujući i dvojicu visokih funkcionera Bešiktaša.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC