• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac za istoriju

Fudbaleri Borca večeras će protiv Makabija u Haifi pokušati da ispišu jednu od najsjajnijih stranica u istoriji.

 Borac za istoriju Izvor: MONDO

Prvi put Borac igra kvalifikacije najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, a uprkos činjenici da je izraelski šampion favorit Banjalučani se ne predaju, već žele da hrabrom igrom ostvare povoljan rezultat pred revanš u Banjaluci 20. jula.

“Sigurno je da nećemo svih 90 minuta biti stacionirani u našem šesnaestercu. Ne bi izdržali sve nalete domaćina i sigurno je da bi unapred bili osuđeni na poraz. Nastojaćemo da neutrališemo najjači udar na početku utakmice, u prvih 15 minuta je važno da naša odbrana izdrži i da igrači pokažu da se ne plaše Makabija”, rekao je trener Borca Zvezdan Cvetković.

Svi igrači Borca koji su otputovali u Izrael spremni su da ostave srce na terenu stadiona "Kirjat Elizijer" u Haifi.

"Za ovakve mečeve se živi, tako da ne sumnjam da ćemo odigrati dobar meč i da ćemo učiniti sve što možemo da ostvarimo povoljan rezultat pred revanš, koji se igra na našem stadionu", rekao je štoper Borca Dragoslav Stakić.

"Što se tiče mog posla, vidio sam na snimcima da je Janiv Katan posebno opasan kad primi loptu i ne razmišlja puno kad se nađe u šansi, dok je Vladimir Dvališvili robusniji napadač. Katan ima slobodu u igri i to znalački koristi. Od ostalih igrača bih izdvojio Gustava Bokolija, koji puno pretrči, ima dobar pas i od njega počinju akcije protivnika", dodao je Stakić.

Borac će u Haifi pokušati da dođe do povoljnog rezultata sa nešto zatvorenijom varijantom sa samo jednim napadačem, a to mjesto je rezervisano sa Duška Stajića.

"Igrao sam u špicu tokom karijere, tako da vjerujem da ću moći odgovoriti zahtjevima trenera. U ovom duelu prednost ima Makabi zbog domaćeg terena i većeg iskustva u evropskim kupovima, ali se mi nijednog momenta nećemo predati. Idemo da odigramo muški, pa šta bude. Ovo je za nas ispit generacije, koji ćemo, nadam se, uspješno proći", izjavio je Stajić.

Fudbaleri Borca upoznali su se sa protivnikom gledajući snimke njihovih utakmica na DVD-u i otkrili neke mane ekipe iz Izraele, a Stajić se nada da se to može iskoristiti kako bi Borac postigao prvi gol u gostima u evropskim takmičenjima još od 1975. godine.

"Štoperi Makabija su sporiji i ako budu igrali visoku odbranu pokušaću da im pobjegnem. Takođek, bekovi znaju često da ostanu na drugoj polovini i tu vidim našu šansu da im eventualno pobjegnemo i postignemo gol. Želimo zaista da u Haifi dođemo do gola. Mislim da bi nam to puno značilo za revanš pred našim navijačima", zaključio je Stajić.

Makabi je mnogo iskusnija ekipa kada je riječ o nastupima u evropskim takmičenjima. Aktuelni šampion Izraela odigrao je 32 meča u Ligi šampiona odigrala je ekipa Makabi Haifa. Od toga je ostvarila 11 pobjeda, pet remija i 16 poraza. Borac je u novijoj istoriji odigrao samo dva meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Osim Borca debitanti u kvalifikacijama za Ligu šampiona ove godine su i Bangor Siti (Vels), Brajdablik (Island), Dač (Moldavija), Plzen (Češka), Škenderbeu (Albanija), Škendija (Makedonija), Tobol (Kazahstan), Videoton (Mađarska) i Zestafoni (Gruzija).

Parovi 2. kola kvalifikacija:

Zestafoni - Dačia (18 časova)
Malme - HB Toršavn (19)
Makabi Haifa - Borac (19)
Bangor Siti - Helsinki (19.30)
Skenderbeu - APOEL (20)
Dinamo Zagreb - Nefči (20)
Šturm - Videoton (20.30)
Skonto - Visla Krakov (20.30)
Partizan - Škendija (20.45)
Rozenborg - Brajdablik (20.45)
Linfild - BATE Borisov (20.45)

Odigrano u utorak:

Pjunik (Jermenija) - Plzen (Češka) 0:4 (0:3)
Valeta (Malta) - Ekranas (Litvanija) 2:3 (1:3)
Maribor (Slovenija) - Didelanž (Luksemburg) 2:0 (2:0)
Mogren (Crna Gora) - Liteks (Bugarska) 1:2 (1:0)
Slovan (Slovačka) - Tobol (Kazahstan) 2:0 (1:0)
Šamrok Rovers (Irska) - Flora (Estonija) 1:0 (1:0)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC