• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RASPAD SISTEMA U BAJERNU! Trener sklonio zvijezdu iz tima, a onda su radili telefoni - "Mora da igra i tačka!"

Autor Haris Krhalić

Nakon što su se Sane i Mane potukli, sada je Tomas Miler napravio problem Tomasu Tuhelu.

 Tuhel morao vratiti Milera u tim Izvor: Profimedia

Nije nikakva tajna da je Julijana Nagelsmana "smijenila svlačionica" - na čelu sa povrijeđenim kapitenom Manuelom Nojerom. Većina igrača nije se slagala sa Nagelsmanom i zbog toga su ga Oliver Kan i Hasan Salihamidžić zamijenili Tomasom Tuhelom, međutim umjesto da to bude "genijalan potez" koji će odvesti Bajern do pehara Lige šampiona, tima se potpuno raspao i prelako ih je eliminisao Pari Sen Žermen, ispali su iz Kupa Njemačke, dok je i naslov prvaka pod znakom pitanja.

Situacija u klubu je alarmantna, Tomas Tuhel nema potpuno odriješene ruke kao što je navikao, pa ga tako direktori i direktoričići često uslovljavaju oko stvari koje ne voli; prosto rečeno, trpaju nos u njegov posao. Posljednji primjer vidjeli smo na slučaju sjajnog Tomasa Milera koji nije nedodirljiv kod Tuhela kao kod prethodnika.

Njemački tabloid "Bild" piše da je na Tuhela vršen pritisak da vrati Tomasa Milera u tim, nakon što je dvije utakmice zaredom bio rezervista, pa se vratio u startnih 11 i dao gol Šalkeu (6:0). Nezadovoljan minutažom i pričama da će morati da napusti Bajern, Miler je organizovao sastanak sa sportskim direktorom Salihamidžićem i izvršni Kanom, dakle bez prisustva Tuhela, gdje mu je "obećano da će igrati" i da će to biti preneseno treneru.

Odmah poslije toga oglasio se i predsjednik kluba Herbert Hajner koji je bez trenerovog znanja izjavio da je "Miler neophodan Bajernu", na šta je Tuhel - vjerovatno ironično - poručio da ne može da protivreči gazdama. S obzirom da se radi o jednom od najboljih trenera svijeta koji nije trpio ni blaže autoritete, čini se da je "odnos pukao" i da će se teško popraviti.

Izvor: Profimedia

Sve to dešava se uoči vrlo važnog meča za Bajern protiv Red Bul Lajpciga, koji bi mogao da odluči i titulu, pošto im je Dortmund za petama i zaostaje tek jedan bod. Nemir u vidu "slučaja Tomas Miler", koji najbolje pokazuje kako funkcioniše Bajern, mogao bi da se obije kao bumerang i da ostavi giganta bez titule u sezoni kada je činilo da im je sve na dohvat ruke, međutim ovo je samo još jedan pokazatelj da su međuljudski odnosi uslov za uspehe.

Podsjetimo, Tomas Miler ima 33 godine i ove sezone igra nešto ispod svog prosjeka - upisao je osam golova i 11 asistencija. Ugovor mu ističe za godinu dana i nada se produžetku, odnosno ne razmišlja da napusti klub u kome je debitovao davne 2009. godine. Do sada je odigrao 664 utakmice i na njima zabilježio 235 golova i 255 asistencija.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC