• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Gol Mezenge, pobjeda Zvezde

Debitantski gol Brazilca u dresu Crvene zvezde. Zvezda pobijedila češku ekipu Slovačko 1:0.

 PRIPREME: Gol Mezenge, pobjeda Zvezde Izvor: MONDO

Jedan minut na terenu bio je potreban novom napadaču Crvene zvezde Brunu Mezengi da riješi utakmicu u kojoj su njegovi saigrači stvorili solidan broj šansi, ali i bili neefikasni.

Ukratko: Zvezda je stvarala šanse protiv češke ekipe Slovačko (bili 12. u prošloj sezoni češkog prvenstva) i promašivala ih. Prije svih, Slavko Perović i Kristijan Borha. A Mezenga je dao jedini gol na utakmici i to samo minut nakon što je ušao u igru umjesto Perovića.

U prvom poluvremenu obje ekipe igrale su otvoreno i prilično žustro, što nije neuobičajeno kad je riječ o pripremnim utakmicama. Počele je prečkom češke ekipe u 9. minutu poslije kiksa zadnjeg veznog Nenada Kovačevića na 25 metara od gola, ali od tada je bolje šanse i više od igre imala Crvena zvezda.

Trener Robert Prosinečki bio je prinuđen da na poziciji štopera, uz kapitena Milana Vilotića oproba mladog Srđana Mijailovića, koji inače igra zadnjeg veznog i tu je najviše škripalo u igri crveno-bijelih, koji su, generalno u ofanzivi, pokazali dosta mašte.

U 17. minutu, na ovom meču ofanzivni Duško Tošić odigrao je pravu loptu u prostor za Kristijana Borhu koji je, poslije teške povrede Vinisijusa Pašeka, promijenio stranu i oprobao se na lijevom krilu. Iz idealne pozicije za dešnjaka Kolumbijca je izblokirao golman češke ekipe.

Pet minuta kasnije Miloš Dimitrijević, Kovačević, Evandro i Nikola Mikić izveli su akciju iz udžbenika, ali je Slavko Perović zakasnio na oštar centaršut, što je bio uvod za novu akciju u kojoj je poslije kornera Dimitrjević sjajno uposlio Vilotića na petercu. Iako štoper, kapiten Zvezde varkom je izbacio protivničkog igrača, ali je bio zamalo neprecizan.

Do kraja poluvremena bilo je i manjih čarki na terenu, kada su Mijailović i Ondruška završili u metalnoj ogradi nadomak terena, poslije nezgodnog duela u kojem su obojica mogli da se povrede. Mijailović je odmahnuo rukom i umalo udario Ondrušku koji je potom želio obračun, ali ga nije dobio. Obojica su dobili žute kartone.

Zvezda je u drugom dijelu bila dominantniji tim i ostavila je Čehe sa samo jednom šansom na meču. Onom iz 9. minuta, kada su pogodili prečku.

Prije odlučujućeg gola Mezenge, Zvezda je imala nekoliko prilika i poluprilika, ali i dvije koje ulaze u rang stopostotnih.

Najprije je Borha u 60. minutu na centaršut Lazovića promašio glavom na drugoj stativi sa dva metra, a potom je na istom mjestu, ali nogom, bio neprecizan Perović.

Zvezda je počela meč u ovom sastavu:

Bajković - Mikić, Vilotić, Mijailović, Tošić - Kovačević, Dimitrijević, Evandro - Borha, Lazović, Perović.

U drugom poluvremenu igrali su: Kadu (umjesto Evandra), Vešović (zamijenio Dimitrijevića), Reljić (umjesto Mijailovića), Stojković (umjesto Mikića), Mezenga (zamijenio Perovića), a Savio je u igru ušao umjesto Kovačevića.

Svih 90 minuta odigrali su golman Bajković, potom Vilotić, Tošić, Lazović i Borha.

(Izvještač MONDA iz Austrije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC