• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kval): Crno-bijela kanonada

Partizan u prvom meču u Beogradu sa Škendijom otklonio dilemu ko će biti učesnik trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona - 4:0 (0:0).

 LŠ (kval): Crno-bijela kanonada Izvor: MONDO

Ako se ne dogodi osmo svjetsko čudo, Partizan će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Jer, prvak Srbije demolirao je najbolji makedonski tim, Škendiju, u prvoj utakmici drugog kola - 4:0 (0:0).

Mučili su se crno-bijeli da "načnu" veoma dobrog golmana Suata Zendelija, a kada su to učinili u uvodu drugog poluvremena, to je bio znak za početak kanonade. U strijelce su se upisali Zvonimir Vukić u 47. minutu, Eduardo u 58, Marko Šćepović u 74, a tačku na otvaranje sezone stavio je dva minuta kasnije Izair Emini - autogolom.

A nije počelo dobro po Partizan, jer su gosti već u 12. minutu dobili penal. Ipak, Vladimir Stojković je odbranio udarac Ferana Hasanija. I to je bilo sve od ekipe iz Tetova.

Osim izvjesnog plasmana u narednu rundu Partizan je dobio još ponešto - potvrde da će Eduardo biti veliko pojačanje, da će Nikola Aksentijević biti desni bek za budućnost, da je Mohamed Kamara spreman da preuzme odgovornost i bude gospodar na sredini terena...

Partizan jeste bolji od Škendije za onoliko za koliko rezultat govori, pa ne treba donositi konačan sud, ali odbrana, koja je zadavala najveću glavobolju treneru Aleksandru Stanojeviću, nije imala problema u izvršavanju zadataka. Aleksandar Ranković, kao prinudno rješenje na poziciji desnog štopera, i levi Ivan Ivanov, imali su značajnu pomoć bekova, mladog Aksentijevića i Vladimira Volkova. Ako se izuzme penal, Stojković nije imao posla.

Ipak, Stanojević će morati da obrati pažnju na individualne greške svojih igrača, jer ih je bilo, a ozbiljniji protivnik bi ih sigurno pretvarao u opasnije kontranapade.

Međutim, tek je početak sezone...

I navijači su bili na visini zadatka. U Humskoj je bilo malo više od 15 hiljada gledalaca, a Jug je bio pun i davao je crno-bijelima vjetar u leđa. Dekor je napravljen od 20-ak srpskih i šest Partizanovih zastava. Bilo je patriotskih pjesama, ali Grobari nisu uradili ništa na čemu bi UEFA zamjerila Partizanu. Jer, zvižduci protivničkim igračima se podrazumijevaju što Ilir Elmazovski očigledno ne zna jer je odgovorio pokazivanjem srednjeg prsta!

Stanojević je izveo očekivani sastav, sa čak petoricom debitanata - kompletnom zadnjom linijom i Eduardom. U nastvaku je uveo još dvojicu, Vladimira Jovančića i 17-godišnjeg Lazara Markovića. U odnosu na fudbalere na koje je računao u prošlim kvalifikacijama, među "najboljih 11" bili su samo Saša Ilić i Marko Šćepović!

Partizan je, kako se i očekivalo, držao loptu od starta. Međutim, u prvom poluvremenu nije bio pretjerano opasan, a prvu priliku stvorio je tek poslije pola sata igre.

Prethodno, gosti su imali najbolju moguću šansu. Sudija Artjom Kučin donio je sumnjivu odluku kada je dosudio penal za goste. Volkov je pogriješio, lopta je došla do Redžepija na desnom krilu, on je centrirao na drugu stranu, gdje je Emini pokušao da je prihvati. Babović je skočio, želeći da ga omete, zakačio je loptu (diskutabilno je čime), a Kazahstanac nije imao dilemu. Međutim, golman Partizana se bacio u desnu stranu i odbranio šut Hasanija.

Eduardo je u finišu prvog poluvremena pokazao zašto je doveden. Kretanjem je izluđivao protivničku odbranu, za desetak minuta ušao je u tri prilike na različitim stranama kaznenog prostora... Ipak, egzekuciju je ostavio za kasnije.

Od početka drugog poluvremena "parni valjak" je dodao gas i zgazio Škendiju.

Počelo je promašajem Eduarda, ali je Brazilac u 47. minutu najavio ono što se desilo već u sljedećem napadu, golman Zendeli je morao da potpiše kapitulaciju.

Lopta se pred golom odbila od Šćepovića, došla je do Vukića, koji je iz blizine poslao pod prečku - 1:0.

U 58. minutu Eduardo je odličnu partiju krunisao prvencem u crno-bijelom dresu. Aksentijević je poslao loptu sa desne strane paralelno sa ivicom šesneasterca, Ilić je pustio kroz noge do Brazilca, koji se oslobodio čuvara i opalio ljevicom sa 18 metara - precizno.

Najljepši momenti na utakmici viđeni su u 74. minutu kada je Marko Šćepović izrežirao remek djelo. Sudija je pustio prednost poslije prekršaja nad Vukićem, mladi napadač se domogao lopte na 30 i kusur metara od gola Škendije i krenuo, nanizao je četvoricu igrača, obišao i golmana i izvršio rutinsku egzekuciju - 3:0.

Samo dva minuta kasnije - 4:0. Vukić je "izbacio" Jovančića, koji je centrirao sa desnog krila, a Emini, želeći da izbije loptu, pogodio svoju mrežu.

I tako je završena Partizanova evropska premijera u sezoni 2011/12. Gostovanje u Skoplju 19. jula trebalo bi da bude samo prijatan izlet za crno-bijele.

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Ranković, Ivanov, Volkov - Kamara - Babović, Vukić, S. Ilić (od 67. Tomić) - Šćepović (od 88. Marković), Eduardo (od 76. Jovančić).

ŠKENDIJA: Zendeli, Mustafi, Ćućuli, Redžepi (od 67. Nefiu), Hasani, Sali, Elmazovski (od 84. Neziri), Emini, Nikitović, Huseini (od 88. Huseini), Beriša.

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC