• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi pred žrijeb: Neka dođe bilo ko...

Trener crveno-bijelih kaže da samo "ne bi volio splitski Hajduk zbog tenzije, iako bi Zvezda to prošla". "Ko god bude došao, moramo da idemo na pobjedu".

 Robi pred žrijeb: Neka dođe bilo ko... Izvor: MONDO

U petak, tokom žrijeba u Nionu, nešto poslije pola dva, fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde konačno će saznati ime protivnika ili dva moguća rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

I ne samo to, već i da li će u prvoj utakmici 28. jula biti gosti ili domaćini.

Tada će, konačno, crveno-bijeli imati sliku protivnika pred očima dok besomučno treniraju u Bad Tacmandsdorfu. U neku ruku biće im lakše.

Dok ne bude odigrano drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, 14. i 21. jula, spisak mogućih protivnika Crvene zvezde biće prilično kratak: Hajduk iz Splita (Hrvatska), Omonija iz Nikozije (Kipar), Legija iz Varšave (Poljska), Rid (Austrija), Gomelj (Belorija), Senica (Slovačka), Stremsgodset (Norveška) i Slajgo Rovers (Irska).

Tek 21. jula uveče biće kompletiran spisak protivnika, ali već sada navijači komentarišu kako bi to izgledalo kada bi se prvi put od raspada Jugoslavije sudarili stari rivali, Crvena zvezda i Hajduk Split.

Napadač Andrija Kaluđerović kaže da bi volio baš "bile", ali trener Robert Prosinečki kaže da baš njih ne bi.

"Ne bih volio Hajduk iz Splita, zbog tenzije. Ne zato što ne vjerujem da bismo mi prošli Hajduk, čak mislim da bismo mi njih prošli, jer smo bolja ekipa. Ima već sada mnogo jakih ekipa i vjerujem da će svakako utakmice biti teške", rekao je Prosinečki veče prije nego što su njegovi saradnici u Crvenoj zvezdi otputovali na žrijeb.

Dobacio im je: "Pazite šta radite", uz osmijeh.

"Ko god bude došao, Crvena zvezda mora da ide na pobjedu i sigurno je da ćemo se tako pripremati", nastavio je priču Prosinečki, koji će ovog ljeta pokušati da učini nešto što je njegovim prethodnicima posljednji put pošlo za rukom u sezoni 2007/08, kada je Zvezda igrala grupnu fazu Lige UEFA, sada Lige Evrope.

U međuvremenu, Zvezda je tri godine zaredom zaustavljana u kvalifikacijama, prvo od APOEL iz Nikozije, potom od Slavije iz Praga i prošle sezone od Slovana iz Bratislave.

U dva navrata, revanš je igrala kod kuće, jednom u gostima. Da li Prosinečki više voli da igra revanš pred svojim navijačima?

"Ne znam kako igrači razmišljaju, ali meni je svejedno. Nekad kažu da je lakše kad igraš prvu u gostima, pa onda kod kuće i onda ćeš sve da nadoknadiš. Ne, zašto? Šta fali prvo igrati pred svojim navijačima, dobiti 3:0 i onda ići mirno na revanš?" , pita Prosinečki i dodaje:

"Meni je bitno da moja ekipa bude spremna, da igramo dobro i onda neka bude gdje god..."

Crvena zvezda nije se plasirala u grupnu fazu evropskog takmičenja od sezone 2007/08, kada je preko Diskobolije iz Grodžika (1:0 i 1:0) stigla u Grupu F tadašnje Lige UEFA, gdje protiv Bajerna iz Minhena, Brage, Boltona i Arisa u četiri meča nije osvojila ni bod.

Prije toga, crveno-bijeli su igrali grupnu fazu u sezoni 2005/06, kada je tim preko Intera iz Zaprešića i Brage (0:0 u Beogradu, 1:1 u Bragi), izborio plasman u Grupu E Kupa UEFA, gdje protiv Strazbura, Rome, Bazela i Tromza nije izboren plasman dalje, sa jednom pobjedom, jednim remijem i dva poraza.

(Izvještač MONDA iz Austrije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC