• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: "Nula" u Orebru - prednost Sarajeva

Remijem u Švedskoj sa Orebrom (0:0), Sarajevo je napravilo dobar posao u prvom meču drugog pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 LE: "Nula" u Orebru - prednost Sarajeva  Izvor: MONDO

Iako je domaći Orebro imao nešto više od igre tokom susreta, tek u drugom poluvremenu uspio je da stvori dvije, tri stopostotne šanse za gol.

U 58. minutu Rama je vješto izbjegao ofsjad zamku zadnje linije "bordo" tima i uputio povratnu loptu na 7-8 metara, natrčao je Astvald, ali je njegov udarac maestralno odbranio Hamzić.

Desetak minuta kasnije, Staf se našao oči u oči sa golmanom Sarajeva, ali je glavom šutirao samo pored stative. Sličnu šansu propustio je i Nordbek u 76. minutu, kada je s pet metara šutirao iznad prečke.

Klub sa Koševa, mogao je i morao u 87. minutu da kazni Orebro za promašaje, ali je poslije prodora Handžića po lijevoj strani i centaršuta u peterac, ispred Šćepanovića interevenisao Vikstrom.

Sarajlije su u 36. minutu možda i oštećene za jedanaesterac, nakon što je u kaznenom prostoru oboren Kojašević, ali se pištaljka sudije iz Belgije nije oglasila.

Tim Jiržija Plišeka se u četvrtak predstavio kao čvrst i dobro organizovan, posebno u odbrani, a iako nije uspio da iz kontranapada postigne pogodak, koji bi "bordo" timu zlata vrijedio u revanšu za nedjelju dana na Koševu, ne smije biti razočaran ni ovom "nulom" jer pred svojim navijačima svakako ima više šansi za prolaz u dalje takmičenje.

Pedesetak navijača Sarajeva bodrilo je svoje ljubimce u Orebru, a uspjeli su i da zapale nekoliko baklji, što će UEFA sigurno da sankcioniše.



Orebro - Sarajevo 0:0


Stadion: Behrn. Sudija: Žerom Efong (BEL). Žuti kartoni: Vikstrom, Haginge (ORE), Dupovac, Šćepanović, Belošević (SAR).

OREBRO: Alvbage, Haginge, Vikstrom, Nordbek, Staf (od 83. Johanson), Virtanen, Astvald (od 67. Luštaku), Vovoa, Gerzić, Rama, Paulinjo. Trener: Siksten Bostrom.

SARAJEVO: Hamzić, Dupovac, Torlak, Obuća, Kojašević (od 90. Bajraktarević), Šćepanović, Čomor, Haskić (od 71. Haris Handžić), Suljić (od 83. Šmigalović), Belošević, K. Handžić. Trener: Jirži Plišek.

(MONDO, foto: Sarajevo-x.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC