• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Genk - klub sa najvjernijim navijačima

Belgijski šampion uvijek igra sa "12. igračem". U sezoni 2002/2003. igrao u Ligi šampiona, osvojio četiri boda, i zauzeo posljednje mjesto u grupi.

 Genk - klub sa najvjernijim navijačima Izvor: MONDO

Protivnik fudbalera Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Genk, jedan je od najuspješnijih belgijskih klubova u posljednje dvije decenije, ali svakako klub sa najvjernijim navijačima.

Kapacitet "Kristal arene" stadiona na kojem Genk igra svoje utakmice je 25.000 mjesta i uvijek je maksimalno popunjen, pošto prosječno imaju 23.000 prodatih godišnjih ulaznica.

Genk je klub iz istoimenog grada u oblasti Limburg, a osnovan je 1988. godine spajanjem klubova Vanteršej i Vinterslag. Od tada je osvojio tri šampionske titule (1999, 2002, 2011) i tri belgijska kupa (1998, 2000, 2009).

Ujedno, Genk je jedan od pet belgijskih klubova (uz Anderleht, Standard, Briž i Lirs) koji je igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. Bilo je to u sezoni 2002/2003, osvojili su četiri boda, ali zauzeli posljednje mjesto u grupi.

Trener Genka je legendarni belgijski reprezentativac Frenk Ferkauteren, koji je starijim ljubiteljima fudbala ostao u sjećanju po fantastičnoj "ljevici".

Od igrača trebalo bi izdvojiti begijskog reprezentativaca Entonija Van den Borea, zatim bivšeg reprezentativac Belgije Tomsa Bufela, pa kapitena Mađara Danijela Tošera, zatim Čeha Danijela Pudila.

Ipak, najveća opasnost dolazi od mladog reprezentativca Belgije Jelea Fosena, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac tima sa 17 golova. Njemu uz rame su Marvin Ogunjmi, takođe Belgijanac, ali porijeklom iz Nigerije, kao i Izraelac Eljaniv Barda.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC