• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Zadovoljan sam, a sada - skauting!

Trener Crvene zvezde priznaje da o potencijalnim rivalima, Ventspilsu iz Letonije i Šahtjoru iz Bjelorusije, za sada zna samo odakle su.

 Prosinečki: Zadovoljan sam, a sada - skauting! Izvor: MONDO

Mladi stručnjak je svjestan da je njegova ekipa mogla da ukrsti snage sa belgijskim Vesterloom ili kiparskim AEK iz Larnake, pa otuda i stav da je žrijeb bio povoljan.

Sljedeći zadatak je priprema utakmice na sve moguće načine.

"Samo znam odakle su, timovi iz Letonije i Bjelorusije i znamo da je prvi rezultat bio 0:1 za Ventspils. Sigurno je da ćemo u ovom kratkom periodu tražiti što je moguće više informacija o njima, nabaviti kasete, a i Žare Đurović će putovati u Letoniju da gleda revanš, tako da ćemo onda mnogo više znati o protivniku", rekao je Prosinečki neposredno poslije žrijeba, koji je pratio sa kolegama iz stručnog štaba u lobiju Hotela "Avita" u Bad Tacmansdorfu.

Jedna od stvari koje su ga prvo zanimale bila je dužina leta do Letonije, jer vjeruje da će Ventspils u revanšu pred svojim navijačima sačuvati kapitalnu prednost iz prvog meča, kada je kao gost pobijedio 1:0.

"Kad ovako pogledam, moram da budem zadovoljan, Crvena zvezda ima velike šanse da prođe dalje. Neće biti lako, dalek je put, ali mogli smo da dobijemo i jačeg rivala, s većim imenom od Ventspilsa. Vjerujem da će oni proći...", dodao je Prosinečki, koji uprkos većini, više voli da igra revanš u gostima.

"Nekad je to dobro, nekad nije. Ja sam od onih koji više vole da igraju prvu kod kuće, ali nije problem. Prvo igramo tamo, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati i onda će nam biti mnogo lakše pred našim navijačima u revanšu na Marakani".

O igri protivnika ima samo pretpostavku, vezanu za to kako godinama unazad igraju timovi sa Baltika.

"Oni igraju drugačiji fudbal od nas, tradicionalno su borbeni, agresivni i neće biti lako, ali siguran sam da smo kvalitetniji i da ćemo na kraju proći dalje", ponovo je istakao svoj optimizam Robert Prosinečki.

Crvena zvezda će 28. jula gostovati boljem iz meča Ventspils - Soligorsk, a potom biti domaćin 4. avgusta. Ukoliko opravda ulogu favorita, Zvezdu će od grupne faze Lige Evrope dijeliti još plej-of runda, u kojoj će protivnici biti znatno jači.

ADŽIĆ: ZVEZDA OVO MORA DA PROĐE

Sportski direktor Ivan Adžić bio je trostruko zadovoljan poslije žrijeba. Zvezda je dobila rivala po mjeri, revanš će igrati kod kuće i u isto vrijeme izbjegnuti su Vesterlo i AEK Larnaka.

"Za mene su oba kluba, Ventspils i Soligorsk, totalna nepoznanica, ali Crvena zvezda ne treba da se obazire na to. Ne potcjenjujemo nikoga, danas svi igraju fudbal, ali ovakve ekipe Zvezda jednostavno mora da prođe…", poručuje sportski direktor, koji ne dijeli mišljenje trenera Roberta Prosinečkog da je bolje igrati revanš u gostima.

"Uvijek više volim kada se igra revanš na Marakani, tako da mogu da kažem da sam zadovoljan i protivnikom i rasporedom", dodao je Adžić.

On ističe da u ovom krugu takmičenja, Crvena zvezda nije mogla da izvuče protivnika koji bi bio "posebno nezgodan", ali je svakako bolje što neće igrati protiv Vesterloa ili kiparskog AEK iz Larnake.

"U ovom krugu nema nikoga koga je trebalo da se pribojavamo, ali sam priželjkivao da ne bude Vesterlo ili AEK, što se i dogodilo", podvukao je Adžić.

(Izvještač MONDA iz Austrije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC