• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jorgačević za MONDO: Partizane samo pametno

Potencijalni protivnik Partizana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona na skeneru Bojana Jorgačevića. De Brujne "napast", opasnost iz prekida...

 Jorgačević za MONDO: Partizane samo pametno Izvor: MONDO

Belgija je, izgleda, suđena Partizanu na putu ka Ligi šampiona. Prošle sezone crno-bijele je pogledala sreća u duelima sa Anderlehtom. Ove sezone, ako dokrajči makedonsku Škendiju, srpski šampion ide na Genk.

Ako neko dobro poznaje belgijsku ligu, to je, svakako, prvi golman srpske reprezentacije Bojan Jorgačević, koji godinama brani za Gent (a ostaće tamo još dvije godine, jer je na toliko produžio ugovor).

U izjavi za MONDO, Jorgačević je skenirao potencijalnog rivala Partizana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ističući da su najveće prednosti Genka mladi Kevin de Brujne i igra iz prekida.

"Oni znaju da je Partizan jedan od naša dva najveća kluba i da će im biti izuzetno teško. Vidim da su u belgijskoj online štampi već izbacili neke reakcije i kažu da im je najbitnije da naprave dobar rezultat u prvoj utakmici, da probaju da odigraju na neko iskustvo", rekao je Jorgačević.

Njegov Gent igrao je nedavno jedan trening meč sa Genkom. Kaže da se Genk "još tražio", da su pripreme u jeku, a imaju i neriješenih kadrovskih pitanja.

Prije svega se to odnosi na golmana 28-godišnji Tiboa Kurtoa, koga želi Čelsi. Za njega Jorgačević kaže da je "pola ekipa" i da je Genku bukvalno donio titlu.

U kratkoj biografiji Kurtoe na sajtu kluba, piše da voli elektro muziku (dens, tehno), a da su mu omiljeni sportisti Rodžer Federer i Iker Kasiljas.

Jorgačević je dalje analizirao tim Genka, koji uglavnom forsira sistem 4-3-3.

"U zadnjoj liniji igraju kompaktno, bez mnogo razmišljanja i komplikacija. Čim osvoje loptu, odmah razigravaju sredinu terena. U sredini terena glavni igrač je 20-godišnji De Brujne. Taj mali umije sa loptom, ako se na njega ne obrati pažnja, umije da pobjegne...", kaže Jorgačević.

De Brujna želi da kupi Anderleht, tako da postoji moguđnost da Genk ostane bez dvojice, po Jorgačeviću, ključnih igrača - golmana Kurtoa i mladog veziste.

"Bez njih dvojice Genk je potpuno drugačija ekipa. De Brujne je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača u ligi", dodao je golman Genta i srpske reprezentacije.

Uz njih, pažnju treba posvetiti i kapitenu Danijelu Tozeru (osmica na dresu, mađarski internacionalac), koji ima strahovit prekid. "Igra lijevom nogom, a izvođenje prekida mu je specijalnost. Genk je prošle sezone dao mnogo golova na njegove centaršuteve. Uvijek gađa drugu stativu i tako su bukvalno rješavali mnoge utakmice", kaže Jorgačević i hvali navalnu liniju Genka, posebno Jele Vosena, za koga je rekao da je taličan, kao i Izraelca Elanijeva Bardu.

Jorgačević nije želio, odnosno nije mogao da se upusti u prognozu kome bi dao veće šanse u viđenom duelu Partizana i Genka. Zna se za koga će mu srce kucati.

"Nisam partizanovac, ni zvezdaš, ali, naravno, da bih volio da pobijedi Partizan", kaže on.

"Teško je sad prognozirati. Obje ekipe se još pripremaju, još traže formu...Vjerujem da trener Partizana Stanojević zna šta treba da radi. Uz jedan dobar skauting protivnika i strpljivu, zrelu i disciplinovanu igru crno-bijeli imaju šansi. Ono što Genk ne voli je kad igra pod pritiskom, odnosno kad protivnik diktira tempo. Genk voli da dominira, mada, u zavisnosti, od protivnika, umiju svjesno da prepuste loptu i igru protivniku", ukazao je Jorgačević.

Neke zanimljivosti o fudbalerima Genka:

- Većini je omiljeni sportista švajcarski teniser Rodžer Federer, moglo bi se reći i uzor. A ima i onih koji kao sportskog idola navode Zinedina Zidana.

- De Brujne je kao svog omiljenog sportistu naveo Džokera. Moguće je da je mislio na Novaka Đokovića.

- Brazilac Hoze Fereira Nadson igrao na pozajmici u Genku iz moldavskog Šerifa, u kojem je do nedavno igrao i Vladimir Volkov, sada član Partizana.

- U Genku igraju fudbaleri različitih nacionalnosti. Ima Mađara, Francuza, Čeha, Izrelaca, Afrikanaca..

- Upitani koju evropsku ili svjetsku ligu preferiraju, mišljenja su podijeljena. Jednima se najviše dopada Premijer liga, drugima Primera ili Bundesliga, a ima i onih koji cijene Seriju A.

I pored nekih ponuda, Jorgačević je odlučio da ostane u Gentu još dvije godine. Prije svega zbog odlične saradnje koju ima sa svima u klubu.

"Oni su izrazili želju da ostanem, pristali su na neke moje uslove i dogovorili smo se za pet minuta. Hoće da naprave tim koji će u narednoj sezoni biti među prva tri u prvenstvu. Mogli smo i ove godine da ostvarimo taj cilj, dugo smo bili treći, ali u plej-ofu su nas potjerali neki maleri, povrede...", rekao je Jorgačević.

(P. Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC