• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rnić za MONDO: Genk "pada" preko štopera

Bivši igrač Partizana, Anderlehta i Žerminala kaže da su štoperi najslabija karika Genka i dodaje: "Šanse za prolaz su podjednake".

 Rnić za MONDO: Genk "pada" preko štopera Izvor: MONDO

Srce Nemanje Rnića bilo je "pocijepano" na pola prošlog ljeta kada je "njegov" Anderleht igrao protiv "njegovog" Partizana u plej-ofu za Ligu šampiona. Tada je izjavio da su šanse za prolaz dalje 50-50.

Sada isto misli posle žrijeba za treće kolo kvalifikacija, koji je crno-bijelima opet dodijelio prvaka Belgije, ali ovaj put Genk. Međutim, nema dilemu za koga će navijati.

"Šanse su podjednake s obzirom na to da oba tima praktično izlaze iz priprema. Genku će utakmice sa Partizanom biti prve zvanične u novoj sezoni", počeo je Rnić priču za MONDO.

Član Anderlehta bio je prethodne tri sezone, a proljetos je igrao za Žerminal Beršot kao pozajmljen igrač. U svakom slučaju, belgijski fudbal drži u malom prstu.

"Genk ima ozbiljnu ekipu. Ima odlične pojedince, ali i jak kolektiv. Čvrsti su, a ne nedostaje im ni kreativnosti. Ni malo lak posao čeka crno-bijele, koji nijednog trenutka ne smiju da se opuste. Ipak, nije Genk nepobjediv".

Rnić ima mnogo riječi hvale na račun Genka, a zna mu i mane.

"Zadnja linija je najslabiji dio tima, naročito štoperi Nijemac Žonele i Kamerunac Erik Matuku. Jesu snažni, ali lako ispadaju na 'kratke pasove", pomaže Rnić crno-bijelima.

Genk ima vjerne navijače, skoro uvijek mu je pun stadion i nema dileme da će srpskog šampiona dočekati 25.000 ljudi.

"Stadion je lijep, a navijači prave dobru atmosferu. Ima dosta Italijana, koji na tribine donose 'vrelu krv'. Ipak, ne mogu da se mjere sa navijačima Partizana. Nisam subjektivan kada to kažem, zaista je tako".

Genk je do treće titule prvaka Belgije stigao remijem (1:1) sa Standardom u posljednjem kolu plej-ofa. Da su pobijedili gosti iz Liježa, oni bi postali šampioni iako su regularni dio prvenstva (34 kola) završili tek kao šesti.

Čudan sistem takmičenja (prvih šest ekipa ulazi u plej-of, u koji prenose polovinu do tada osvojenih bodova) omogućio je takav rasplet.

Regularni tok završen je sa Anderlehtom na vrhu. Klub iz Brisela imao je bod više od Genka, ali je u doigravanju posustao.

"Možda Anderleht i jeste najbolji u Belgiji. Da nema plej-ofa bio bi prvak", pokušao je Rnić da povuče paralelu između Partizanovih rivala iz Belgije.

"Ipak, drugačije su ekipe. Anderleht ima više zvijezda, ali na klupi Genka je slavni Frenki Ferkauteren, koji je bio trener Anderlehta, pa mora da bude i sličnosti", zaključio je Nemanja Rnić.

Inače, Nemanja Rnić je trenutno bez kluba. Trenira individualno u Beogradu u nadi da će u što skorije vrijeme pronaći angažman.

(R.J, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC