• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi: Argentina nije Barselona

"Gaučosi" na čelu sa najboljem igračem svijeta na meti kritika domaće javnosti. Urugvajci će "pustiti" Mesija u četvrtfinalu "Kopa Amerika".

 Mesi: Argentina nije Barselona Izvor: MONDO

Počinje rasplet na 43. izdanju "Kopa Amerika". Četvrtfinale startuje duelom Kolumbije i Perua, a nastavlja se derbijem (nedjelja, 00,15 po srednjeevropskom vremenu).

Na stadionu u Santa Feu na talonu će se naći četiri titule svjetskog šampiona i 16 naslova prvaka Južne Amerike. Snage će odmjeriti Argentina i Urugvaj.

Niko nije očekivao da će se već u četvrtfinalu sastati domaćin i, uz Brazil, vječiti favorit i trećeplasirana reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Međutim, i "gaučosi"i "urusi" zauzeli su tek druga mjesta u grupama, iza Kolumbije i Čilea.

Argentinska javnost je ljuta na svoje ljubimce, koji su tek pobjedom u posljednjem kolu nad podmlađenom selekcijom Kostarike (3:0) obezbijedili plasman u narednu fazu, a najviše otrovnih strelica odapeto je ka, naravno, Lionelu Mesiju.

Najboljem fudbaleru svijeta već dugo se zamjera da za reprezentaciju ne igra ni približno dobro kao za Barselonu. ZA "gaučose" nije postigao gol na posljednjih 15 utakmica.

"Nikada me nisu pogađala medijska pisanja niti će ikada", poručio je Mesi i dodao:

"Nikome ne prija kada ga vrijeđaju, a mi (prim. aut. igrači) najviše želimo da na terenu bude kako treba".

Mesi ne dozvoljava da se povlače paralele između njegovog kluba i nacionalnog tima.

"Pogrešno je porediti igru Argentine i Barselone. U klubu smo dugo zajedno, a u reprezentaciji to nije slučaj", poručio je Lionel Mesi i nastavio:

"Pokušavamo i u reprezentaciji da igramo slično kao Barselona, da držimo loptu i diktiramo ritam, ali dve ekipe se nikako ne mogu porediti ni kao kolektivi ni po individualnim vrijednostima".

Argentina je najtrofejnija na "Kopa Amerika", sa devet titula, dve više od Urugvaja. Međutim, posljednju je osvojila davne 1993. u Ekvadoru.

"Argentini je potreban trofej, odavno ga nije osvojila", zaključio je najbolji igrač Argentine i svijeta.
Bez obzira na loše igre u prethodnom dijelu turnira, domaćin je favorit protiv Urugvaja. Uprkos svemu, i dalje se najviše očekuje od Mesija.

"Ako imate problem i za njega ne postoji rješenje, zašto brinuti? A Mesi može da nam zada mnogo problema, koje ne možemo da izbjegnemo", jasan je selektor Urugvaja, Oskar Tabarez.

"Ali, postoji mnogo toga što možemo da uradimo. Ni Mesi ni bilo ko ne može da oduzme ono što je dio identineta ove ekipe - ona je tvrdoglava i veruje da može sve da uradi", dodao je stručnjak koji se na prošlom Mundijalu okitio bronzom.

Parovi četvrtfinala:

Kolumbija - Peru, subota 21,00

Argentina - Urugvaj, nedjelja 00,15

Brazil - Paragvaj, nedjelja 21,00

Čile - Venecuela, ponedjeljak 00,15

(MONDO, foto AP/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC