• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Kad najviše "crknu", onda sprintevi

Nijedan trening kod Roberta Prosinečkog i Srđana Zirojevića nije isti. Možda je samo sličan...

 ZVEZDA: Kad najviše "crknu", onda sprintevi Izvor: MONDO

Iz dana u dan, fudbaleri Crvene zvezde mogu da očekuju neočekivano. Jedno je sigurno – tokom ovih ljetnih priprema, prvo na Zlatiboru, potom u okolini Beča i sada u Bad Tacmansdorfu rade znatno jače nego zimus u Budvi i Antaliji.

To je utisak koji dijele skoro svi igrači, a jedan od novih u trenažnom procesu Nenad Kovačević kaže da se trenira "iznad gornje granice" i da je to dobro, iako su igrači "teški", jer će se efekat osjetiti kada to bude bilo najpotrebnije.
U četvrtak, ekipa je počela dan jogom, pa trčanjem u šumi, dok je u petak poslije joge na redu bila teretana. Popodne se radilo na fudbalskom terenu i treninzi skoro da nisu ličili jedan na drugi.

Jedino je početak isti, pet minuta zagrijavanja i trčkaranja i 15 minuta obavezne ševe na "prvu", u kojoj redovno učestvuje Prosinečki i "prodaje" fazone onima u čiji krug udje. Poslije tih 20 minuta, "kud koji mili moji..."

U četvrtak, uslijedile su takozvane "deonice", gdje igrači raspoređeni po tome kako su trenutno fizički pripremljeni, trče oko terena u tačno određenim vremenskim intervalima, a podrazumijeva se da će najspremnija, prva grupa, držati jači tempo, od posljednje, treće.

S obzirom da je zbog udarca koji je dobio u butni mišić na utakmici protiv Slovačkog, Miloš Dimitrijević u četvrtak trenirao odvojeno sa strane, prvu, najjaču grupu činili su samo Duško Tošić i Srdjan Mijailović i oni su na kraju vježbe za cijeli krug stigli treću grupu...

Praktično bez odmora, igrači su sa trčanja oko terena, prešli na skraćeno igralište, gdje se igralo bez golova, već je poenta bila samo otkriti se, dodati, protrčati, odigrati dupli pas, sačuvati loptu u duelu, naučiti kako saigrač razmišlja. Prva ekipa bila je: Mikić, Vilotić, Tošić, Reljić, Kovačević, Evandro, Kadu, Lazović, Borha i Kaludjerović, a druga Stojković, Mihajlović, Savio, Ignjatijević, Mijailović, Binić, Vešović, Perović, Jeremić i Mezenga.

I tu se, umalo, dogodio novi peh, jer je Kaluđerović dobio oštar udarac u stopalo od Savija u jednom duelu, ali se ispostavilo da nije ništa strašno, jer je centarfor već narednog dana bio u pogonu.

Sve to vrijeme, trener golmana Srđan Maksimović radio je sa svojom trojkom golmana, koja je pošteno iznojala i isprljala opremu.

U petak, golmani su morali na golove, koji su stajali na svega 35 metara razdaljine jedan od drugog. Igra na skraćenom terenu, uz tri dodira, došla je tek poslije standardnog istezanja i ševe. Tada je Prosinečki podijelio igrače u tri ekipe po sedmorica, a na terenu su se smjenjivali na pet minuta.

Tražila se brza realizacija iz najrazličitijih pozicija, a sve u priličnoj gužvi na terenu. Situaciju je otežavao povremeni zvuk pištaljke koji je označavao da iste sekunde, bez obzira gdje je lopta, da li je u toku duel ili je igrač u sred driblinga, svi koji su na terenu moraju da urade sklek i nastave kao da se ništa nije dogodilo.

"Tako je Bajko, bre!" , uzviknuo je golman Boban Bajković kada je uhvatio gotovo neuhvatljiv šut na kratkom prostoru, što je izazvalo opšti smijeh...
Gol seriju otvorio je s dva pogotka Nikola Ignjatijević, a onda su se upisivali redom Kadu, Marko Vešović, Danijel Mihajlović, Kristijan Borha, Slavko Perović, Srdjan Mijailović, Andrija Kaluđerović, Evandro i to na majstorski način, Darko Lazović, Duško Tošić, Vladan Binić i Bruno Mezenga za kraj, kada je teren dodatno smanjen na 25 metara, a bila uvedena nova pravila!

Ekipa koja bi dala gol, morala je da radi deset sklekova i da se za to vrijeme promeni protivnik na terenu, a oni koji bi ulazili morali su da organizuju brzi napad, koji je odbrana branila praktično dižući se sa zemlje iz serije sklekova... Tražila se koncetracija, jer se događalo da se ekipe menjaju na terenu u periodu od deset do 20 sekundi.

To, iako su igrači možda očekivali, nije bio kraj!

Poslije svega, Prosinečki je naredio mini sprinteve izmedju dve linije od 15, 17 ponavljanja! Tu vježbu, prenijeli su nam igrači, svi najviše mrze i smatraju je najtežom, a dolazi na kraju treninga...

U intervjuu koji je nedavno dao grupi novinara, trener Prosinečki rekao je da je svjestan da maltretira ekipu, ali da je ubijeđen da će Crvena zvezda samo tako moći da ostvari snove u narednoj sezoni.

(Izvještač MONDA iz Austrije Nikola Janković, foto crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC