• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda po taktu Lazovića

Crveno-bijeli dominirali u meču sa izraelskim Ašdodom - 2:0 (2:0). Strijelci Mikić i Evandro, dvostruki asistent Darko Lazović.

 Zvezda po taktu Lazovića Izvor: MONDO

Jedno poluvrijeme bilo je sasvim dovoljno.

I za trenera Roberta Prosinečkog, ali i za igrače Crvene zvezde, da se uvjere da im je forma pred povratak u Beograd na zavidnom nivou.

U posljednjoj provjeri na pripremama u Austriji, Crvena zvezda - Ašdod 2:0 (2:0).

Crveno-bijeli su pružili impresivnu partiju u prvom poluvremenu, da bi atipično veliki broj izmjena, kao i "štednja nogu" za ono što dolazi, učinili da kvalitet i tempo igre u nastavku meča bitno opadnu.

Čak ni to nije bilo dovoljno Izraelcima da stvore šansu vrijednu pomena.

Golove za Zvezdu postigli su Nikola Mikić i Evandro Goebel, ali je šou pred stotinak fanova na terenu Hotela "Avita" u Bad Tacmandorfu "ukrao" Darko Lazović.

Mladi reprezentativac Srbije, koji igra na poziciji desnog krila, "upropastio" je svog čuvara u nekoliko navrata, petom mu proturio loptu kroz noge, a imao je i konkretan učinak, u vidu dvije asistencije.

Prvo je u 23. minutu iz kornera pogodio Mikića u čelo, što je rezultiralo ubacivanjem lopte u praznu mrežu (golman "zaplivao" u prazno), da bi vješti dribler deset minuta kasnije prošao dvojicu čuvara i na petercu uposlio Evandra, koji je samo ćušnuo loptu u gol.

Osmoplasirani tim prethodnog prvenstva Izraela u prvih deset minuta nije ni pipnuo loptu, a malo toga promijenilo se u nastavku poluvremena.

Ašdod je zaprijetio samo u 11. minutu, preko nesuđenog fudbalera Zvezde, Marija Božića, koji je iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio prečku.

Prečku je pogodio i centarfor crveno-bijelih Andrija Kaluđerović, minut prije Evandrovog pogotka za 2:0, s tim da je lopta poslije njegovog voleja zakačila nogu protivničkog igrača.

Zvezda je počela meč u sastavu: Bajković - Mikić, Mijailović, Vilotić, Reljić - Kovačević, Evandro, Dimitrijević - Lazović, Borha - Kaluđerović.

Prosinečki je od 46. minuta poslao na teren tri izmjene: Marko Vešović, Kadu Mendeš i Bruno Mezenga zamijenili su Evandra, Dimitrijevića i Kaluđerovića, a kasnije su redom ulazili Savio, Danijel Mihajlović, Milan Jeremić i Filip Stojković.

Ne samo da je bilo izmjena, nego i "tumbanja" na samom terenu, pa igra više nije bila toliko lijepa za oko. Ipak, bilo je šansi...

Prvu je propustio Kadu, potom je Mezenga poslao Reljića na lijevi bok i stigao na peterac, ali je odatle bio neprecizan. Posljednju priliku na utakmici nije iskoristio Mihajlović, glavom sa pet metara na centaršut Kadua.

Poslije svega, ipak, zadovoljna lica crveno-bijelih i međusobne čestitke.

(Izvještač MONDA iz Austrije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC