• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOPA AMERIKA: Bruka Argentine!

U drugom četvrtfinalnom meču na Kopa Amerika u Argentini domaćin ispao od Urugvaja poslije lošijeg izvođenja penala. Tragičar Karlos Tevez.

 KOPA AMERIKA: Bruka Argentine! Izvor: MONDO

"Groblje slonova" - grobanica Argentine!

Na čuvenom stadionu čudnog imena u Santa Feu "gaučosi" su završili takmičenje na Kopa Amerika. U polufinale otišao je Urugvaj!

Argentina je na četiri utakmice zabilježila tri remija i samo jednu pobjedu, malo da se obraduje nacija, koja je vjerovala da će Mesi i drugovi na svom terenu da vrate trofej koji čekaju punih 18 godina.

Isti skor poslije četiri meča ima i Urugvaj, ali su "nebeskoplavi" bili uspješniji u penal serije i igraće u polufinalu protiv Perua. Poslije 120 minuta igre rezutlat je bio, kao i poslije prvog poluvremena, 1:1. Tragičar meča bio je rezervista Karols Tevez, jedini igrač koji nije iskoristio penal.

Imala je Argentina igrača više skoro punih sat vremena, ali joj ni to nije pomoglo za trijumf. Snage su izjednačene tek u 87. minutu kada je isključen i Maskerano. Crveni karton u repretenatciji Urugvaja dobio je Perez u 39. minutu.

Isti igrač bio je i strijelac prvog gola na meču i to na samom početku. Dijego Forlan je tokom cijele utakmice zadavao velike probleme Argentincima odličnim centaršutevima, a poslije jednog takvog u sedmom minutu, njegov imenjak Perez pogodio je protivničku mrežu.

Međutim, Urugvaj nije dugo vodio. "Gaučosi" su vrlo brzo izjednačili i to poslije kombinacije igrača Reala i Barselone. Lionel Mesi je uposlio Iguaina, a napadač "kraljevskog kluba" glavom savladao Musleru.

Bilo je još golova, po jedan na obe strane, ali su oba poništena zbog ofsajda. Argentini opravdano, dok se to ne može reći i za gol Urugvaja. Pored nekoliko vrlo povoljnih prilika, utakmicu je obilježila i veoma gruba igra oba tima. Pokazanao je čak 13 žutih kartona i dva crvena.

Za raziluku od Teveza - Mesi, Burdiso, Pastore i Iguain, uspješni su bili u penal seriji, dok su sa druge strane svih pet izvođača - Forlan, Suarez, Skoti, Gargano i Kaseres - pogodili cilj.

U preostalim mečevima četvrtfinala sastaće se Brazil - Paragvaj i Čile - Venecuela. Peru je u prvom duelu za polufinale bio bolji od Kolumbije 2:0 poslije produžetaka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC